kadrovske promjene

Peugeot ima novu generalnu direktoricu; Linda Jackson nova je šefica 'lavlje' marke

Linda Jackson nova je generalna direktorica marke Peugeot

Linda Jackson nova je generalna direktorica marke Peugeot

Izvor: EPA / Autor: CHRISTOPHE PETIT TESSON/Peugeot

U trenutku osnivanja grupe Stellantis, četvrtog po veličini svjetskog proizvođača automobila, na čelo jedne od legendarnih marki automobila dolazi Linda Jackson

Nova godina, točnije 16. siječnja je povijesni datum za dvije velike grupe proizvođača automobila: FCA i PSA, koje su se spojile u četvrtog po veličini svjetskog proizvođača automobila pod nazivom Stellantis. Na čelu ove megatvrtke Carlos Tavares odmah je prionuo zahtjevnom poslu preimenovanja čelnih ljudi pojedine marke iz sastava Stellantisa. Tako je objavljeno da je Linda Jackson, koja je u siječnju 2020. imenovana voditeljicom razvoja portfelja marki za privatne kupce te je radila na utvrđivanju i isticanju različitosti marki, stupila na dužnost generalne direktorice marke Peugeot.

Linda Jackson je nova generalna direktorica marke Peugeot

Linda Jackson je nova generalna direktorica marke Peugeot

Izvor: Promo fotografije / Autor: jean-brice lemal

Na tom je mjestu zamijenila Jean-Philippea Imparata, dosadašnjeg direktora 'lavlje' marke, koji je preimenovan na čelno mjesto Alfa Romea. Da bi ova kadrovska križaljka bila potpuna, na njegovo mjesto je stupio Vincent Cobée, koji postaje generalni direktor marke Citroën. Mike Manley, bivši direktor FCA, preuzima mjesto šefa grupe Stellantis u Sjevernoj Americi. Bivši menadžer Alfa Romea (Timothy Kuniskis) preuzima kontrolu nad Chryslerom i Dodgeom. Direktori Fiata (Olivier François), Jeepa (Christian Meunier) i Opela / Vauxhalla (Michael Lohscheller) zadržavaju svoje pozicije.

Carlos Tavares na čelu je nove megatvrtke Stellantis

Carlos Tavares na čelu je nove megatvrtke Stellantis

Izvor: EPA / Autor: YOAN VALAT

'Ovaj visoko konkurentan, predan i uravnotežen tim upotrijebit će svoje kombinirane vještine i raznolikost za pogon Stellantisa, tako da postane referentna tvrtka', rekao je tom prilikom Carlos Tavares.

FCA i PSA su se spojili u 4. po veličini svjetskog proizvođača automobila pod nazivom Stellantis

FCA i PSA su se spojili u 4. po veličini svjetskog proizvođača automobila pod nazivom Stellantis

Izvor: EPA / Autor: JULIEN DE ROSA / MAURITZ ANTIN

No vratimo se ipak prvoj dami Peugeota i upoznajmo ju malo pobliže. Linda Jackson stekla je bogato iskustvo radom u automobilskoj industriji u Ujedinjenoj Kraljevini i Francuskoj baveći se financijama i prodajom u tvrtkama Jaguar, Land Rover i Rover Group, gdje je obnašala funkciju regionalne financijske direktorice za Rover Europe krajem 90-ih, potom financijske direktorice za prodaju u Europi za MG Rover Group do kraja 2004., a onda se 2005. pridružila Grupi PSA.

Natpis Stellantis na FCA pogonu Mirafiori u Torinu

Natpis Stellantis na FCA pogonu Mirafiori u Torinu

Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO

U Grupi PSA najprije je bila financijska direktorica u Citroënu Ujedinjeno Kraljevstvo, zatim od 2009. do 2010. u Citroënu Francuska. U srpnju 2010. postala je generalna direktorica Citroëna UK-a i Irske.

Logo marke Peugeot

Logo marke Peugeot

Izvor: Promo fotografije / Autor: Peugeot Automobiles

Godine 2014. imenovana je generalnom direktoricom marke Citroën i članicom globalnog izvršnog odbora Grupe PSA. Tijekom šest godina koje je provela na toj poziciji uspjela je repozicionirati marku Citroën, povećati prodaju i postići da Citroën postane jedna od najcjenjenijih marki. Njezina pozicija je 2020. dodatno ojačala u Grupi PSA.

Peugeot 3008 i 5008

Peugeot 3008 i 5008

Izvor: Promo fotografije / Autor: Peugeot Automobiles

Linda Jackson završila je MBA studij na Sveučilištu Warwick. Cijelu je karijeru provela u automobilskoj industriji.

Povodom imenovanja izjavila je: 'Pravo je zadovoljstvo graditi marku Peugeot i nastaviti s radom započetim tijekom posljednjih nekoliko godina u dobro uhodanim timovima. Izazov je tim veći jer dolazi u trenutku osnivanja grupe Stellantis.'

Novi Peugeot 308 SW

Novi Peugeot 308 SW

Izvor: Promo fotografije / Autor: Automobiles Peugeot

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!