ŠVEDSKI LJEPOTAN

Ne volite karavane? Samo pogledajte novi Volvo V60

22.02.2018 u 12:23

Bionic
Reading

Ljubitelji SUV-ova često će kao jedan od razloga za vlastite afinitete navesti njihovu praktičnost, no po ovom pitanju malo što na četiri kotača može se mjeriti s karavanima

Volvo je svojevrsni autoritet po pitanju karavana, pa je teško ostati ravnodušan kad Šveđani objave podatke o novom V60 koji će službeno imati premijeru ovog ljeta u South Carolini.

Volvo će ga u SAD-u i proizvoditi na modularnoj platformi SPA koju će dijeliti s limuzinom S60 i nadolazećim modelom V60 Cross Country. Potonji model imat će povišeno odstojanje od tla, te robusnije odbojnike kako bi djelovao prilagođenije off-road terenima.

Tri automobila dijelit će i motore. Tu su dvolitreni turbodizelaš D3 sa 150 KS i 320 Nm, te D4 sa 190 KS i 400 Nm, kao i benzinci T5 sa 250 KS i T6 sa 316 KS i integralnim pogonom.

  • +17
Volvo V60 Izvor: Promo fotografije / Autor: Volvo

Volvo će po prvi put ponuditi i dva plug-in hibrida. Slabiji T6 Twin Engine AWD nudi 340 KS a snažniji T8 Twin Engine AWD - 390 KS iz benzinsko-električne simbioze. Električni motor zadužen je za pogon stražnje, a benzinski motor - prednje osovine.

Automobil u prodaju kreće ovog ljeta, a baš kao i u slučaju XC40 Volvo će na pojedinim tržištima nuditi premium uslugu pretplate na automobil, Care by Volvo, koja u osnovi korisnicima po fiksnoj mjesečnoj naknadi omogućuje da koriste automobil poput mobitela, te se ne zamaraju sa servisima, promjenama guma i ostalim ‘nedostacima’ vlasništva.