uoči premijere

Lancia predstavila još detalja novog Ypsilona: Maleni gradski mališan će biti samo na struju

03.01.2024 u 09:24

Bionic
Reading

U skladu s onim što je najavila Lancia Pu+Ra HPE, ravnoteža između radikalnosti i čistoće ističe se u stražnjim svjetlima koja uokviruju novi Lancia natpis

Prije skoro godinu dana je talijanska marka Lancia predstavila osvježeni Ypsilon. No maleni gradski automobil kakav smo poznavali definitivno odlazi u povijest, jer na njegovo mjesto dolazi nešto potpuno novo, Ypsilon nove generacije. I dam, nejgov pogon će biti isključivo na struju koja dolazi iz njegove baterije (BEV).

Dosad smo vidjeli tri fragmenta novog Ypsilona, a prije koji dan je svjetlo ugledala i četvrta najavna fotografija. Slika prikazuje legendarna automobilska okrugla stražnja LED svjetla, inspirirana legendarnom Lanciom Stratos i najradikalnijim duhom marke, sada reinterpretirana s modernim zaokretom.

Nova Lancia Ypsilon - detalj stražnjeg dijela Izvor: Promo fotografije / Autor: Lancia

'S četvrtom slikom, otkrivamo stražnji dio Nove Lancie Ypsilon, koji odražava potpuno novi, čisti i radikalni dizajnerski jezik. Kultna okrugla stražnja LED svjetla, koja podsjećaju na pobjedničku Lanciu Stratos, uokviruju Lancia logo u savršenom dijalogu između čistoće i radikalnosti, što se također vidi u natpisu Ypsilon ispod,' izjavio je Luca Napolitano, izvršni direktor marke Lancia.

Dva stražnja svjetla sada imaju novi element dizajna, slovo Y, ekstremnu simboličnu sintezu postavljenu vodoravno unutar krugova.

U skladu s onim što je najavila Lancia Pu+Ra HPE, ravnoteža između radikalnosti i čistoće ističe se u stražnjim svjetlima koja uokviruju novi Lancia natpis. Njegov izvorni font crpi inspiraciju iz jedne od izvanrednih talijanskih industrija koje su usko povezane s poviješću brenda: mode. Ypsilon natpis ispod i njegova 'rukom pisana' slova inspirirani su povijesnim ikonama kao što su Fulvia, Flavia i Flaminia, čistim modelima s elegantnim dizajnom.

Predstavljanje modela zakazano je za veljaču u talijanskom gradu Milanu, putem ekskluzivne New Lancia Ypsilon Cassina Limited Edition. Sa 100 posto električnim pogonom, dostupnim u 1906 numeriranih i certificiranih primjeraka, model predstavlja prvi konkretan korak u renesansnom putovanju marke, s jasnom i ambicioznom strategijom elektrifikacije koja se kreće naprijed u velikim koracima, u skladu sa Stellantisom 'Dare Forward' strateškog plana i podržan od strane Free2move Charge u 360° integriranom ekosustavu punjenja.

Nova Lancia Ypsilon - detalj infotainmenta Izvor: Promo fotografije / Autor: Lancia

Putovanje tijekom sljedećih tjedana otkrit će niz daljnjih detalja o novoj Lanciji Ypsilon prije glavnog događaja.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'