nova era

[FOTO/VIDEO] Lancia se vraća; Najava novog EV modela nadahnutog legendarnim Stratosom

18.03.2023 u 15:31

Bionic
Reading

Lancia ima novi logo, kao simbol nove ere ove legendarne marke te označava njezin ulazak u električnu mobilnost. Novi logo bit će prikazan na novom Ypsilonu, novom vodećem modelu i novoj Delti

Krajem prošle godine smo najavili kako se legendarna talijanska marka, u sklopu Stellantis grupe, sprema započeti svoju renesansu s 10-godišnjim strateškim planom. Prije koji dan su teaser fotografijom najavili potpuno novi električni automobil, koji je svoju inspiraciju pronašao u legendarnom modelu Lancia Stratos. Ovaj se model proizvodio između 1973. i 1978., a riječ je o sportskom coupéu s dvoja vrata, koji je izrađen u samo 492 primjerka.

Dakle, premijera novog, zasad neimenovanog modela je zakazana za 15. travnja. Ovaj ponovo prilično aktivan talijanski luksuzni brend je najavio potpuno električni Ypsilon, Deltu i još nekoliko neimenovanih vodećih električnih vozila.

Inovacija i bezvremenski dizajn oduvijek su bili temeljni principi brenda. A sada su održivost, usmjerenost na kupca i društvena odgovornost također postali bitni, jer je Lancia odlučna gledati u budućnost s velikom predanošću i ambicijom.

'Nova era Lancie počinje danas s novim logotipom i jasnom vizijom dizajna', rekao je u studenom prošle godine Luca Napolitano, izvršni direktor Lancie. 'U iščekivanju novog Ypsilona, prvog vozila nove Lancie, predstavljamo Lanciu Pu+Ra Zero, skulpturu, trodimenzionalni manifest koji inspirira vozila koja će biti lansirana između 2024. i 2028.'

'Umjetničko djelo u kojem su prošlost i budućnost u stalnom dodiru, u kojem je elegancija uravnotežena s radikalnim duhom oblika. Danas je početak naše renesanse koja će zadiviti fanove Lancie diljem svijeta. Lancia će ponovno biti poželjna, cijenjena i pouzdana marka na europskom premium tržištu. Danas je početak nove Lancie!'

Novi Lancia logo

U 116 godina povijesti bilo je sedam Lancia logotipa, a svi su dijelili jedinstvene vrijednosti svojstvene DNK marke u smislu elegancije, 'grafičke snage' i sofisticiranosti.

Sada Lancia ima novi logo, kao simbol nove ere Lancie te označava njezin ulazak u električnu mobilnost. Ovaj novi logo bit će prikazan na novom Ypsilonu, novom vodećem modelu i novoj Delti. To je sastavni dio novog korporativnog identiteta koji će uključivati europska zastupstva, sva obnovljena u pogledu imidža do početka 2024., kao i sve komunikacijske aktivnosti, online i offline.

  • +8
Lancia najavila potpuno novi elektični model Izvor: Promo fotografije / Autor: Lancia

Čista emocija

Lacia će otkriti i svoj 10-godišnji manifest na događaju nazvanom Emozione Pu+Ra, što u prijevodu znači 'Čista i radikalna emocija', čime nagovještava svoj budući smjer.

Lancia Pu+Ra Zero Izvor: Promo fotografije / Autor: Lancia

Sliku stražnjeg dijela automobila najavio je izvršni direktor Lancie Luca Napolitano, prikazujući LED stražnja svjetla ovalnog oblika koja podsjećaju na skulpturu Pu+Ra Zero prikazanu u studenom 2022. Također je prikazan novi logotip tvrtke u širini prtljažnika.

sve osim nogometa