FIFA World Cup 2022

[FOTO/VIDEO] Svjetsko prvenstvo u nogometu u Katru će u voznom parku imati ekološka HEV i BEV vozila Hyundai

22.10.2022 u 13:15

Bionic
Reading

Korejski proizvođač automobila će pomoći organizatoru u postizanju cilja neutralnog ugljika s flotom putničkog prijevoza s 236 ekološki prihvatljivih vozila i to je prvi put u povijesti FIFA nogometnih prvenstava

Hyundai Motor Company, službeni sponzor FIFA Svjetskog kupa 2022., je najavio da će pomoći najvećem svjetskom nogometnom turniru da postigne svoj cilj neutralnog ugljika osiguravanjem ekološki prihvatljivih vozila za 50 posto putničkog prijevoza događaja. Ovo je prvi put u povijesti natjecanja da u voznom parku ovog natjecanja postoje ekološka vozila.

Sve u svemu, Hyundai Motor će osigurati 616 vozila za FIFA Svjetsko prvenstvo 2022. Od te flote bit će 446 osobnih vozila, s nešto više od polovice (226 jedinica) hibridnih električnih (HEV) i baterijskih električnih (BEV) modela. Hyundai će također osigurati 10 električnih autobusa Elec City za korištenje tijekom događaja koji se održava u Kataru od 20. studenog do 18. prosinca.

Napunjen za Svjetsko prvenstvo bez emisija ugljika

Hyundai priprema namjensku organizaciju i sustav podrške za stabilne operacije električnih vozila. Osigurat će Hyundai Ioniq 5, Sonatu HEV, Tucson HEV i Konu HEV kao i Genesis G80 EV i GV70 EV za prijevoz FIFA-inih VIP osoba i osoblja, te Elec City autobuse za prijevoz članova medija.

Osim toga, tvrtka će pružati usluge punjenja uz cestu za ispražnjena BEV-a koristeći inovativnu funkciju Vehicle-to-Load (V2L) na dva Ioniq 5 BEV-a. FIFA će osigurati 100 kW-150 kW EV punjače na parkiralištima događaja koja se nalaze u Dohi, u Kataru, kako bi se osigurao kontinuirani rad BEV-ova.

Hyundai Motor će u stvarnom vremenu nadzirati vozila voznog parka u potrazi za bilo kakvim kvarovima ili nesrećama i pružiti brz odgovor servisa, kao što je hitno slanje, rješavanje problema i pregled vozila prema potrebi.

Tvrtka također koristi uslugu kontrole vozila u stvarnom vremenu za poboljšanje upravljanja kvalitetom usluge voznog parka. Otkrivanjem svake nezgode ili kvara vozila u stvarnom vremenu, sustav objedinjuje sve procese od skladištenja vozila i hitne otpreme do popravka vozila i odgovora na nezgodu.

Za besprijekornu uslugu tijekom cijelog razdoblja natjecanja, posvećeni tim iz HMC-ove službe sjedišta, sub-Middle East regionalne službe i sub-Middle East regionalnog centra za kvalitetu će biti na raspolaganju u Quality Situation Room na FIFA-inom parkiralištu kako bi pomogao u lokalnom radu. Tim će prema potrebi koristiti servisnu infrastrukturu zastupništva u Kataru za popravak vozila.

Počevši od listopada, Hyundai Motor je proveo program obuke o svojim HEV i BEV vozilima za sve vozače uključene u rad voznog parka.

Udruživanje za održivost

Uz pružanje flotnih vozila, Hyundai Motor je u travnju pokrenuo kampanju Goal of the Century (GOTC) za Svjetsko prvenstvo sa sloganom 'Ujedinjeni svijet za održivost', vizualizirajući ugljičnu neutralnost za Svjetsko prvenstvo i nogometne navijače širom svijeta.

Kao dio kampanje, Hyundai Motor je stvorio Team Century, skupinu ambasadora kampanje s bivšim engleskim nogometnim reprezentativcem Stevenom Gerrardom kao kapetanom. Svaki član Team Centuryja postavlja ciljeve za stvaranje održive budućnosti za planet u svom području stručnosti.

Nedavno je otkriveno svih 11 članova Team Centuryja koji čine jedinstveni ujedinjeni tim, uključujući Hyundai Motorovog globalnog ambasadora brenda BTS, afganistansku nogometašica izbjeglicu i UNESCO-vu veleposlanicu Danske Nadiu Nadim, američkog modnog dizajnera Jeremyja Scotta, talijanskog kipara Lorenza Quinna, dokumentarnog fotografa Nickyja Wooa i Boston Dynamics robot Spot.

Goal of the Century x BTS | Yet To Come (Hyundai Ver.) Izvor: Promo fotografije / Autor: Hyundai Worldwide

U znak proslave, poseban video 'Goal of the Century' s BTS-om i ostalim članovima Team Centuryja bit će prikazan na Piccadilly Circusu u Londonu počevši od jučer.