PREMIJERA

[FOTO/VIDEO] Opel pokazao novi Grandland GSe, elektrificirani SUV visokih performansi

31.10.2022 u 15:01

Bionic
Reading

Plug-in pogonski sklop kombinira benzinski motor 1.6 s turbopunjačem i dva električna motora, po jedan na svakoj osovini, za ukupnu izlaznu snagu sustava do 300 KS (221 kW). Njegovo ubrzanje od 0-100 km/h je 6,1 s, a najveća brzina 235 km/h (135 km/h na električni pogon)

Slijedeći tragove koje su postavili Astra GSe i Astra Sports Tourer GSe, dolazi sljedeći dinamični model Opelove nove elektrificirane podmarke: Opel Grandland GSe.

Izvedbeni SUV-ovi kombiniraju tempo sportskih automobila sa svestranošću i stilom. Nude dinamičnost i vuču s pogonom na sve kotače te snažno privlače vozača. Trenutačno se najčešće nalaze u premium segmentu, ali s novim Opel Grandlandom GSe, SUV performansi će uskoro imati premijeru u popularnom C-segmentu.

'Novi Opel Grandland GSe iznimno je dinamičan, sposoban i moderan. Uvjereni smo da će privući kupce koji od svog SUV-a ne žele samo elektrifikaciju, već i sportsku vožnju,' rekao je izvršni direktor Opela Florian Huettl.

Novi Grandland GSe kombinira benzinski motor 1.6 s turbopunjačem i dva električna motora – po jedan na svakoj osovini – za snažnu izlaznu snagu sustava do 300 KS (221 kW). Prema privremenim WLTP podacima, potrošnja goriva, ponderirana, kombinirana iznosi 1,3 l/100 km, a emisija CO2 31-29 g/km.

Opel Grandland GSe Izvor: Promo fotografije / Autor: Opel

Plug-in hibridni pogonski sklop čini Grandland GSe trajnim električnim vozilom s pogonom na sve kotače s optimalnom trakcijom i vodećim u klasi lansiranjem iz mjesta. Ubrzanje od nule do 100 km/h postiže se za 6,1 s kao kod sportskog automobila, a najveća brzina se postiže na 235 km/h (135 km/h na električni pogon).

  • +3
Opel Grandland GSe Izvor: Promo fotografije / Autor: Opel

Posebno kalibriranje i ovjes

Poput svoje braće i sestara Astre GSe, preduvjeti za posebno dinamičan i zabavan karakter Opel Grandland GSe leže u njegovom jedinstvenom kalibriranju ovjesa i upravljanja. S McPherson opružnim oprugama sprijeda i višestrukom osovinom straga, Opelov najsportskiji SUV ima čvršće opruge i amortizere s Koni FSD (Frequency Selective Damping) tehnologijom, koja omogućuje različite karakteristike prigušenja za upravljanje u odnosu na udobnost.

Kao rezultat toga, Grandland GSe odmah i predvidljivo reagira na svaki potez vozača zadržavajući tipičnu Opelovu stabilnost pri kočenju, u zavojima i na autocesti.

Odvažan i čist vanjski dizajn Grandlanda s licem marke Opel Vizor dodatno je poboljšan stilskim detaljima prepoznatljivim GSe: 19-colnim kotačima od lake legure inspiriranim nagrađivanim konceptom Manta GSe; jedinstveni stražnji difuzor; i GSe amblem na vratima prtljažnika.

Kao dodatna karakteristika, Grandland GSe je opcijski dostupan s crnim poklopcem motora. Iznutra, prednja sjedala s AGR certifikatom obložena Alcantarom još su jedna demonstracija Opelove izvrsnosti u izradi sjedala.

Ona osiguravaju da vozač i suvozač Grandlanda GSe mogu uživati ​​u dinamičnoj vožnji dok njihova kralježnica uživa dodatnu udobnost i potporu iznimno ergonomskih sjedala.