uoči premijere

[FOTO/VIDEO] Novi VW Multivan T7 i kao plug-in; eHybrid će u 'e-načinu' voziti potpuno električno i bez emisije štetnih plinova

19.05.2021 u 17:34

Bionic
Reading

Volkswagen gospodarska vozila proslavit će svjetsku premijeru potpuno novog Multivana u lipnju, a na tržište stiže s različitim inačicama pogonskog sustava u drugoj polovici ove godine

Volkswagen Multivan je jedna od najvećih automobilskih ikona današnjice koja se u različitim inačicama proizvodi od 1950. godine. Sada je došlo i vrijeme da se ispiše još jedno poglavlje u ovoj priči o uspjehu. Naime, kako smo već i najavili Volkswagen gospodarska vozila proslavit će svjetsku premijeru potpuno novog Multivana u lipnju.

Prve skice modela T7 najavljuju kako će izgledati sljedeći Multivan. Glavni dizajner Albert Kirzinger je rekao: 'Novi Multivan nepogrešivo nosi gene najpoznatijeg dizajna kombija na svijetu.' Njegov monolitni volumen odaje počast prvoj generaciji Multivana koja je debitirala prije više od 35 godina. Novi Multivan također poprima stilski element T4, a time i druge generacije: prednju haubu, koja je jezgrovito povučena naprijed ispod vjetrobranskog stakla.

Sada je najvaljena i njegova eletrificirana verzija Multivan eHybrid. Njegov ispunjava zahtjeve nove ere i savršen je za novi Multivan, jer kombinacija elektromotora i benzinskog motora idealno stapa održivost s tipičnim svestranim kvalitetama jednog MPV-a.

Novi VW Multivan eHybrid Izvor: Promo fotografije / Autor: Volkswagen Nutzfahrzeuge

To je novo iskustvo s Multivanom: pritisnite tipku START, prebacite mjenjač s dvostrukom spojkom (DSG) preko 'žice' na ‘D’, pritisnite papučicu gasa i MPV s pogonom na prednjim kotačima tiho kreće. Tiha vožnja omogućena je kad god je to moguće, Multivan eHybrid započinje u 'e-načinu' potpuno električno i bez emisije štetnih plinova. Električni domet bit će dimenzioniran na takav način da se tipične dnevne udaljenosti mogu preći bez emisija. Pri većim brzinama i / ili niskim razinama napunjenosti baterije, dodatno ulazi turbobenzinski motor (TSI). Za Multivan, koji može primiti do sedam ljudi, plug-in hibrid idealan je pogonski sustav jer kombinira nula emisija u urbanim sredinama s mogućnošću dugih putovanja, poput odlaska na odmor, s minimalnim brojem stajanja.

Šef dizajna u Volkswagenovim komercijalnim vozilima, Albert Kirzinger, u kratkom videu objašnjava što je to što čini moderni Multivan: 'Suverenitet u svim situacijama. I tehnološki. Svoj svakodnevni život u gradu možete provoditi potpuno električno. I na dugim putovanjima možete uživati ​​u prednostima moćnog hibridnog pogona.'

  • +3
VW Multivan T7 Izvor: Promo fotografije / Autor: Volkswagen Nutzfahrzeuge

Litij-ionska baterija smještena je u donjem dijelu novog Multivana eHybrid. To štedi prostor i istovremeno spušta težište MPV-a, što pozitivno utječe na upravljanje. Multivanova baterija puni se izvana putem sučelja u prednjem blatobranu s desne strane.

Volkswagen gospodarska vozila će, prema najavi, ponudit vlastitu karticu za punjenje elektrificiranog MPV-a na javnim punionicama, kao i Wall box za brzo punjenje kod kuće. Multivan eHyrbid na taj način prenosi stil života svojih prethodnika u moderno doba. I dalje je svestrani za ljude u pokretu, obitelji, sportske tipove i česte putnike. Čini to, međutim, učinkovitije i održivije nego bilo koja generacija Multivana prije. Novi Multivan lansirat će se s različitim inačicama pogonskog sustava u drugoj polovici ove godine.