zimska idila

[FOTO/VIDEO] Nissan Ariya e-4ORCE testirana u zimskim uvjetima: Pogledajte kako funkcionira njezin integralni pogon

28.12.2022 u 11:04

Bionic
Reading

Rad sustava e-4ORCE slobodno kontrolira pogonsku silu putem integrirane kontrole dvaju prednjih i stražnjih motora velike snage i kočnica. U ovisnosti o situaciji ovaj sustav pruža visokokvalitetnu vožnju po želji

Nissanov jedinstveni e-4ORCE sustav pogona na sva četiri kotača za elektrificirane pogonske sklopove smo mogli uživo isprobati na europskoj premijeri modela X-Trail e-POWER u listopadu ove godine, a osim ovog modela isti se sustav zasad nalazi i u potpuno električnom modelu Nissan Ariya.

Sada je Nissan pokazao i kako ovaj integralni sustav funkcionira testirajući Ariyu e-4ORCE na testnom poligonu Hokkaido u Japanu, u teškim zimskim uvjetima na snijegom prekrivenim, skliskim cestama, kako bi osigurali iskustvo bez stresa za sve koji se nalaze unutar kabine vozila.

Nissan Ariya e-4ORCE testirana u zimskim uvjetima Izvor: Promo fotografije / Autor: Nissan

Kako e-4ORCE funkcionira?

Rad sustava e-4ORCE slobodno kontrolira pogonsku silu putem integrirane kontrole dvaju prednjih i stražnjih motora velike snage i kočnica. U ovisnosti o situaciji ovaj sustav pruža visokokvalitetnu vožnju po želji, a evo i nekoliko uobičajenih primjera:

U zavojima

Sustav izračunava pogonsku silu potrebnu za okretanje, ubrzanje i usporavanje kao odgovor na radnju vozača i u skladu sa stalno promjenjivim uvjetima vožnje i ceste, zatim kontrolira pogonsku silu četiri kotača putem prednjeg i stražnjeg motora i kočnica s lijeve i desne strane. Ovo omogućuje vožnju od svakodnevne vožnje do vožnje na skliskoj cesti.

Prilikom usporavanja

Kada se papučica 'gasa' (akceleratora u slučaju električnog vozila) otpusti, prednji i stražnji motor koriste regenerativno kočenje na dobro uravnotežen način kako bi usporili vozilo. Ovo suzbija progib karoserije vozila do kojeg dolazi kada samo prednji kotači koriste regenerativno kočenje, čime se ostvaruje ravno, glatko usporavanje i pruža udobna vožnja za putnike. Dodatno, stupanj proklizavanja svakog kotača stalno se prati, a količina regenerativnog kočenja automatski se kontrolira na skliskim površinama ceste.

Nissan e-4ORCE Izvor: Promo fotografije / Autor: Nissan

Prilikom pokretanja

Koristeći prednost jedinstvenih karakteristika motora koji mogu kontrolirati okretni moment s visokom preciznošću kao odgovor na vozačevo rukovanje papučicom 'gasa', gume se glatko pokreću kada je papučica gasa pritisnuta kako bi se postiglo glatko i snažno pokretanje čak i na skliskim, snijegom prekrivenim padinama.

Sustav detektira mala proklizavanja svakog kotača i brzo raspoređuje pogonsku silu ako dođe do proklizavanja.

Mehanizam sustava

Granica prianjanja mijenja se od trenutka do trenutka ovisno o uvjetima vožnje i stanju površine ceste, a granica prianjanja svakog kotača također je drugačija.

e-4ORCE otkriva mala proklizavanja guma i određuje granice prianjanja tijekom vožnje. Izračunavanjem pogonske sile koja ostvaruje okretanje, ubrzanje i usporavanje u skladu s radnjom vozača, a zatim upravljanjem prednjim i stražnjim motorom te lijevom i desnom kočnicom na integrirani način, sustav kontrolira pogonsku silu kako bi se maksimalno povećalo prianjanje četiriju kotača.

U usporedbi s konvencionalnim mehaničkim pogonom na 4 kotača koji zbog svoje strukture mogu mijenjati raspodjelu pogonske sile samo do 50:50, sustav pogona na 4 kotača s motorima na svakom od prednjih i stražnjih kotača ima potencijal slobodno mijenjati pogonsku silu od 100:0 do 0:100. Kombinacijom ovoga s kontrolom kočenja, pogonska sila na lijevoj i desnoj strani može se mijenjati, a pogonska sila na sva četiri kotača može se kontrolirati velikom brzinom i s velikom preciznošću.

U svim uvjetima vožnje

Kao dio ovih rigoroznih testova, Nissanov tim prati sve, od brzine, unosa 'gasa', kuta upravljanja i kontrole u zavojima, kako bi u potpunosti testirali iskustvo vozača i udobnost putnika, prije nego što kupac sjedne za volan. Ovaj pogonski sustav uključuje tehnologije upravljanja 4WD pogonom, tehnologije upravljanja podvozjem i tehnologije elektrifikacije koje je Nissan dugo razvijao.

Od svakodnevne vožnje do zavojitih i skliskih cesta, ovaj sustav bez presedana poboljšava sve vrste vožnje, pružajući moćnu, visokokvalitetnu i brzu vožnju.

Ovim vrhunskim sustavom, Nissan uzdiže elektrificiranu tehnologiju pogona na sve kotače na nove vrhunce, dok prioritet daje potrebi da budete sigurni i udobni za upravljačem. e-4ORCE nudi moćan i kontroliran pogon s munjevitim odzivom i glatkim ubrzanjem s ultra-visoko preciznom kontrolom na 1/10.000 sekunde. Jamči vozaču i suvozaču udobnost i postojanost dok pruža uzbuđenje i brzinu koja odgovara sportskom automobilu.

Od svakodnevnih putovanja na posao do avantura koje se događaju jednom u životu, ovaj revolucionarni sustav poboljšava svaku vožnju. Dizajniran isključivo za elektrificirane pogonske sklopove, e-4ORCE igra ključnu ulogu u Nissanovom doprinosu čišćem, sigurnijem i inkluzivnijem svijetu bez kompromisa u pogledu uzbudljivih vožnji.