sportski automobili

[FOTO/VIDEO] M.A.T. i Jannarelly Automotive objavili stratešku suradnju: Povratak osnovama izrade čistog vozačkog automobila

14.01.2022 u 09:33

Bionic
Reading

Tvrtke su se složile započeti rad na razvoju Jannarellyjeva sljedećeg automobila, Design-2 GT coupéa, koji će označiti Jannarellyjev ulazak na brzorastuće 'restomod' tržište

Manifattura Automobili Torino, talijanski butik proizvođač automobila, i Jannarelly Automotive, dizajner i proizvođač ultralakih sportskih automobila, sklopili su Memorandum o razumijevanju kako bi surađivali na projektima dizajna, inženjeringa i proizvodnje automobila.

Dvije tvrtke započet će svoju suradnju prijenosom proizvodnje Jannarellyjevog modela Design-1 iz Jannarellyjeve radionice u Dubaiju (UAE) u M.A.T.-ov ISO certificirani pogon u Torinu, Italija. M.A.T. će primijeniti svoju stručnost za izgradnju sportskog dvosjeda Design-1 za globalno tržište. S težinom od samo 810 kg, Jannarelly Design-1 s 3,5-litrenim Nissanovim V6 motorom od 325 konjskih snaga pravi je sportski automobil koji se vraća osnovnim stvarima, koji svoje vozače 'nagrađuje zanimljivim i nutritivnim' iskustvom vožnje.

Jannarelly Design-1 Izvor: Promo fotografije / Autor: Jannarelly Automotive

Vanjske dimenzije modela Jannarelly Design-1 su sljedeće: duljina 3860 mm, širina 1840, visina 1080 mm, međuosovinski razmak 2425 mm. Njegovo ubrzanje od 0 do 100 km/h je 3,9 s, a krajnja brzina 220 km/h. Dimenzije guma su 225/45R17 sprijeda i 255/40R17 straga.

Rad na razvoju Jannarelly Design-2 GT coupéa

Osim toga, tvrtke su se složile započeti rad na razvoju Jannarellyjevog sljedećeg automobila, Design-2 GT coupéa, koji će označiti Jannarellyjev ulazak na brzorastuće 'restomod' tržište. Tvrtke su izjavile da će daljnji detalji o novom modelu Design-2 bit dostupni javnosti u narednim mjesecima.

Uz ovaj novi sporazum o razvoju i proizvodnji, obje tvrtke će izgraditi zajednički tim za razvoj poslovanja. To će povezati M.A.T.-ov centar izvrsnosti u Torinu, s Jannarellyjevim timovima u Dubaiju i Los Angelesu, kako bi se iskoristile nove mogućnosti, uključujući elektrifikaciju vozila.

Paolo Garella, osnivač i izvršni direktor M.A.T.-a, rekao je za Jannarelly Automotive: 'Bili smo duboko impresionirani timom Jannarellyja i njihovim prekrasnim Design-1 roadsterom. U vrijeme kada se sportski automobili sve više oslanjaju na računala, senzore i softver, mi kao entuzijasti u potpunosti cijenimo povratak na osnove pristupa koji je Jannarelly uzeo za izradu čistog vozačkog automobila. Radujemo se početku proizvodnje Jannarellyjevog Design-1 automobila i vrlo smo uzbuđeni što ćemo s njima razvijati nove proizvode, kao što je njihov GT coupé, Design-2.'

  • +12
M.A.T. i Jannarelly Automotive objavili stratešku suradnju Izvor: Promo fotografije / Autor: Jannarelly Automotive

Alexander Lee, izvršni direktor Jannarelly Automotive, rekao je za M.A.T.: 'Zaista smo počašćeni što ulazimo u ovo strateško partnerstvo s M.A.T.-om. Ne možemo zamisliti boljeg partnera od Paola i njegovog nevjerojatno iskusnog tima koji bi nam pomogao u razvoju i izgradnji naših automobila. Jednostavno rečeno, M.A.T. će dodati značajnu vrijednost naporima naše tvrtke i odigrat će ključnu ulogu u našem rastu.'

Anthony Jannarelly, suosnivač tvrtke Jannarelly Automotive, je dodao: 'Osnovali smo tvrtku u našoj maloj radionici u Dubaiju prije samo pet godina. To što smo sada dobili priliku proizvoditi naše automobile u Torinu s M.A.T. je definitivna prekretnica za našu mladu tvrtku. Ova nova suradnja predstavlja jedinstvenu priliku za kombiniranje i povećanje naših snaga kako bismo napravili neke uistinu jedinstvene sportske automobile.'

Manifattura Automobili Torino (M.A.T.) - proizvodni pogon Izvor: Promo fotografije / Autor: Manifattura Automobili Torino (M.A.T.)

Ograničena serija posebnih automobila

M.A.T. je butik proizvođač automobila, koji se usredotočuje na razvoj i proizvodnju sportskih automobila visokih performansi i posebnih projekata. M.A.T. osnovao je Paolo Garella, bivši voditelj Pininfarininog odjela za posebne projekte.

M.A.T.-ovi programi razvoja vozila uključivali su električni hiperautomobil Aspark Owl, New Stratos, Glickenhaus SCG003C i SCG003S te Apollo Intensa Emozione.