restomod

[FOTO/VIDEO] Auti koji su sami sebi svrha: Upoznajte jedinstvene retro modele Futurista i Safarista by Automobili Amos

15.12.2021 u 12:18

Bionic
Reading

Automobili Amos srl (AA) obnavlja i modificira postojeće Lancia Delta automobile za svoje kupce. Automobili Amos ne proizvodi niti prodaje automobile, nisu sponzorirani, povezani, odobreni niti, na bilo koji način, povezani s Lanciom

Zamislite strastvenog talijanskog proizvođača automobila koji ne prodaje svoje automobile, teško? Izgleda da nije, jer Automobili Amos, tvrtka rođena 2016. od strane kreativnih i poduzetničkih umova Eugenia Amosa i Carla Borromea potresa međunarodnu automobilsku scenu s beskompromisnim antistandardnim stavom. Pokretačka snaga iza tvrtke leži u odvažnom snu da se osmisli vozila koja nose 'srce i dušu vještih profesionalaca, ujedinjenih u izgradnji mehaničkog ideala za hardcore entuzijaste'.

Automobili Amos srl (AA) obnavlja i modificira postojeće Lancia Delta automobile za svoje kupce. Automobili Amos ne proizvode niti prodaju automobile, nisu sponzorirani, povezani, odobreni niti, na bilo koji način, povezani s Lanciom.

Lancia Delta Futurista by Automobili Amos

Futurist je automobil snažan oko 330 KS, težak 1250 kg i stoji oko 350.000 eura. Sam Eugenio kaže da mu ovaj automobil puno znači. Predstavlja njegovu 'romantičnu viziju u svijetu koji je previše aseptičan, prebrz, koji teče poput vjetra, površan i neopipljiv. Ovaj auto znači da mu je dosta svijeta automobila, i kao klijent prije i kao proizvođač sada.

Eugenio čezne za prošlim, idealiziranim vremenom kada su muškarci, vrijednosti i supstancija bili u srži proizvoda. Stoga je ovaj automobil čist, analogan, sirov i bitan. Bilo je potrebno puno rada od strane nekih vrlo talentiranih ljudi, ali uspjeli su ukloniti svu 'masnoću' i ostaviti samo ono što mu je stvarno važno.

Lancia Delta Futurista by Automobili Amos Izvor: Promo fotografije / Autor: Automobili Amos

Eugenio kaže da je odabrao Deltu jer je to auto zbog kojeg se uopće zaljubio u automobile kad je imao 7 godina. Njegov otac je imao prelijepu Giallo Ginestru (u prijevod s talijanskog: Žuta metla). Ne zna zašto, ali zbog toga se osjećao posebno. Ta su sjećanja sastavljena od mirisa, od tog mekog dodira alcantare, od zbunjujućih zvukova.

Eugenio kaže da je to ono što uvijek traži u autu. To je ono što može ponuditi. Može ponuditi samo ono što mu se sviđa, čak i ako je to samo sebi svrha, naizgled beskorisno.

Od svog početnog koncepta do dizajna, personalizacije po mjeri klijenta i realnosti na cesti, model Futurista by Automobili Amos izbjegava trendove i zakon kojih se velike tvrtke moraju pridržavati. Tradicija, tehnologija, strast i kvaliteta temeljni su i susreću se za stvaranje trenutnih suvremenih klasika s retro informiranom vizijom koja je jedinstvena u svijetu sportskih automobila.

Rezultat je ograničen broj vozila koja neće raditi ništa manje od onoga što očekujete od njih: zabavljati vas. Pod uvjetom da ga uopće i dobijete!

Prošlo vrijeme koje kuje budućnost

Automobilska strast koja pokreće Eugenia nije slučajna pojava i potaknuta je njegovom obiteljskom poviješću. Marka profesionalnih alata USAG, koju je 1926. osnovao njegov pradjed Hermann Amos, dovela je do razvoja sponzorskih odnosa s prvenstvima MotoGP i Formule 1, njegujući budućeg pilota Eugenia kao pilota i njegovo sudjelovanje na utrkama poput Spa 24 sata, 24 Sati Daytone, Dakar Rally, FIA Svjetsko prvenstvo u izdržljivosti kao i Lamborghini Blancpain Super Trofeo.

Ova trkaća iskustva oblikovala su Eugenijevu automobilsku kulturu i znanje o motorima, dovodeći ga do otkrivanja ultraosobne ideje o tome što bi trebao izražavati osnovni duh sportskog automobila, a također su ga pretvorili u popularnu ikonu automobilskog stila i kolekcionara.

Carlo Borromeo je, s druge strane, njegovao svoje automobilske sklonosti nastavljajući karijeru u dizajnu, počevši u Seat Style Centru pod vodstvom Waltera de Silve u Barceloni 2002., a zatim je stekao diplomu iz dizajna proizvoda na Akademiji umjetnosti u San Franciscu prije nego što je počeo raditi zajedno s Giugiarom u Italdesignu u Torinu. Kao osnivač i kreativni direktor BorromeodeSilve 2010. i Garage Italia Customs 2015. u partnerstvu s Lapo Elkannom, Carlovo nastojanje dizajna sada također utjelovljuje ambiciju istraživanja i razrade malih, kuriranih i visoko prilagođenih talijanskih proizvodnji automobila.

Jedintveni restomod projekt

Zajedno, Eugenio i Carlo osnovali su Automobili Amos s idejom pokretanja potpuno talijanske restomod re/akcije. U konzervativnoj, ali modernoj misiji poboljšanja velike zvjerke relija 80-ih, Lancia Delta Integrale, upotrijebili su današnju tehnologiju i strojarski inženjering kako bi oslobodili svoju izvanrednu prošlost, a pritom su prihvatili slobodu futurističkog izraza.

  • +30
Futurista i Safarista by Automobili Amos Izvor: Promo fotografije / Autor: Penfold

Pojedinačno, Eugenio, 'tip vizionara', zadržava autorstvo nad svim projektima, nadzirući ih od A do Z i ubrizgavajući im svoju vlastitu verziju automobilskog svemira. Također upravlja odnosima s novinarima, partnerima i potencijalnim dobavljačima za koje smatra prikladnim. Carlo, kreativni kolega, i njegov studio BorromeodeSilva, kuriraju dizajn tumačeći Eugenijeve ideje kako bi ih ostvarili.

Lancia Delta Safarista by Automobili Amos

Funkcionalnost i izdržljivost iznad estetike: to je lajtmotiv koji je vodio AA tijekom razvoja automobila. Istodobno, uvijek su smatrali da trkaće značajke omogućuju onaj funkcionalni izgled koji volimo i smatramo lijepim.

Pokušali su staviti sav trkaći know-how Podium Advanced Technology i okus BorromeoDeSilve na mjesto kako bi u potpunosti preoblikovali sadržaj Lancie Delte modificirane od strane Automobili Amos, poznate kao 'Futurista', i podigli ga na drugu razinu performansama i užitku u vožnji kako bi zadovoljili zahtjeve svojih najzahtjevnijih kupaca.

Safarista by Automobili Amos Izvor: Promo fotografije / Autor: Automobili Amos

Zajednica AAmici

Njihov san je oduvijek bio stvoriti zajednicu različitih ljudi koji dijele istu visceralnu ljubav prema automobilima, stvoriti osjećaj pripadnosti AAmici zajednici, rođenoj u šali kroz Instagram hashtag.

S njihove točke gledišta, prečesto se automobili kupuju kao trofeji, a ne kao predmeti koji svojim vlasnicima mogu omogućiti doživjeti nezaboravna iskustva, a kroz ovaj novi projekt AA želi stvoriti zajednicu istomišljenika koji mogu dijeliti osjećaj avanture diljem svijeta, stvarajući uspomene koje će trajati cijeli život.

Automobil je u ovom slučaju onaj koji omogućuje dijeljenje iskustva, ali ne i cilj samog projekta. Cilj AA s programom 'Safarista' je biti u mogućnosti ponuditi svojim klijentima netrkaće iskustvo koje će im omogućiti da sigurno dosegnu svoje granice i granice svog automobila, okruženi nevjerojatnim prirodnim kontekstima od švedskog ledenog prstena do dina u Saudijskoj Arabiji.

Malo, ali dobrih suputnika, puna logistika bez problema, zadivljujući scenariji i buka motora: ovo je način na koji vole uživati ​​u svojoj strasti. Automobil donator je Lancia Delta Integrale 16V, a cijena modela AA 'Safarista' je 570.000 eura (+PDV), broj primjeraka koje će izgraditi je 10, dok je isporuka kupcima 2023.-2024.