i za odrasle

[FOTO/VIDEO] LEGO predstavio Land Rover Classic Defender 90 set; Izgradite si vlastitu avanturu

20.03.2023 u 17:10

Bionic
Reading

Model dugačak 32 cm uključuje: krovni nosač, podignuti usisnik zraka, prednji branik s radnim vitlom, bočne ograde i kutiju s alatom, plus podložne ploče za prelazak blata i pijeska. Ima i funkcionalan upravljač i ovjes, otvarajuća vrata i poklopac motora te interijer s detaljima

LEGO Grupa i Defender slave 75 godina Land Rovera sa svojom vlastitom avanturom: novi LEGO® Icons Classic Land Rover Defender 90. Set se sastoji od 2336 dijelova i kompletiran je sa svim dodacima za terensku ekspediciju.

Set ima format dva u jednom, što omogućuje graditeljima da kreiraju model spreman za svakodnevnu vožnju ili ga prilagode za avanture. Defender je skupio 75 godina ekspedicija na svim terenima. Odmah prepoznatljiv diljem svijeta, ima jedinstvenu evidenciju avantura, humanitarne pomoći i i napornog rada.

LEGO® Icons Land Rover Classic Defender 90 Izvor: Promo fotografije / Autor: KITSTORE

Dodatna oprema

LEGO model dugačak 32 cm s dodacima uključujući krovni nosač, podignuti usisnik zraka, prednji branik s radnim vitlom, bočne ograde i kutiju s alatom, plus vučne ploče za prelazak blata i pijeska.

Također ima funkcionalan upravljač i ovjes, otvarajuća vrata i poklopac motora te interijer s detaljima koji se temelje na klasičnom Defenderu pune veličine.

Paul Barritt, direktor Land Rover Classica, je rekao: 'Defender je sinonim za avanturu, a ovaj novi LEGO set savršen je način da uhvatite duh neusporedive, nezaustavljive automobilske ikone, dok također dijelite razigranu stranu vozila.'

  • +8
LEGO Land Rover Classic Defender 90 Izvor: Promo fotografije / Autor: Land Rover

Kurt Kristiansen, LEGO Design Master, je rekao: 'Oživjeti Classic Defender u kockama nije bio lak izazov. Defender vas može odvesti bilo kamo, pa smo tijekom procesa dizajna željeli kompletu uliti taj osjećaj avanture. Jedva čekamo vidjeti reakcije obožavatelja.'

Za lansiranje seta, LEGO Grupa postavila je pravog Classic Defendera u Škotsko gorje i upotrijebila ga za smještaj najteže dostupne LEGO trgovine na svijetu. To je bila scena za izazov, a avanturisti Raha Moharrak i Aldo Kane utrkivali su se tko će prvi pronaći i izgraditi novi set. Kako je to izgledalo pogledajte u sljedećem videu.

Najteže dostupna LEGO trgovina na svijetu Izvor: Promo fotografije / Autor: LEGO

LEGO Icons Classic Land Rover Defender 90 set dostupan je od 1. travnja u LEGO trgovinama i online, po cijeni od 239,99 eura.