samo za odrasle!

[FOTO/VIDEO] LEGO predstavio Lamborghini Sián FKP 37; ljepota je u detaljima, njih 3.696

02.06.2020 u 12:11

Bionic
Reading

Nakon svjetske premijere sportskog super automobila Lamborghini Sián FKP 37 na salonu automobila u Frankfurtu 2019. nije prošlo puno vremena da i slavni LEGO pokaže svoj model-igračku

U potrazi za sve inspirativnijom suradnjom, dizajnerski tim LEGO Technica okrenuo se jednom od najvažnijih svjetskih brendova. S dinamičnim linijama, smjelim kutovima i uglađenim oblinama, Lamborghini Sián FKP 37 jedinstven je, kao i svi njegovi prethodnici, a istovremeno i nepogrešivo Lamborghini.

Tim LEGO Technica usko je surađivao s dizajnerima i inženjerima tvrtke Lamborghini kako bi snimili dizajnerski DNK automobila. Timovi su otkrili zajedničku strast prema inženjeringu i fascinaciju detaljima, formom i funkcijom, što je ovo učinilo vrlo prirodnom i korisnom suradnjom.

LEGO Lamborghini Sián FKP 37 Izvor: Promo fotografije / Autor: LEGO

Svaki Lamborghini zasebno ručno izrađuju majstori iz tvrtke Automobili Lamborghini. To je jedini način na koji tvrtka može osigurati razinu savršenstva koju je osnivač, Ferruccio Lamborghini, zahtijevao od svakog Lamborghinija.

Svaki Lamborghini sastavljen je s nevjerojatnom pažnjom prema detaljima. I svaki je jedinstven, izgrađen prema specifikacijama svog vlasnika. Model LEGO Technic vjerni je prikaz originalnog Lamborghinija Siána FKP 37 u privlačnoj limeta zelenoj boji sa zlatnim felgama. Njegove dimenzije, u omjeru 1:8 prema originalu, su: duljina 60 cm, širina 25 cm, visina 13 cm.

Da biste ga sastavili trebati će vam sati sastavljanja, no proizvođač navodi 'kako će vam vrijeme proći u zabavi'. S 3696 komada koji zahtijevaju potpunu usredotočenost i pažnju, izazovi su mnogobrojni, ali proizvođač kaže da je nagrada još veća.

Autentične karakteristike uključuju 8-stupanjski sekvencijalni mjenjač, aktiviran pomičnom ručicom mjenjača, V12 motor s klipovima u pokretu i pogonom na sva četiri kotača. Ova igračka-maketa ima i volan za upravljanje automobilom, a prednji i stražnji ovjes su naročito vjerno reproducirani.

Uz to model dolazi s pomičnim stražnjim spojlerom, otvaranjem prednje i stražnje haube, detaljnim disk kočnicama i zlatnim felgama, pa gotovo da i nećete primjetiti razliku od pravog Lamborghini Siána FKP 37. Kao i super sportski automobil pune veličine, ovaj se automobil odlikuje klasičnim podiznim vratima.

Ovaj sklopivi, prelijepi Sián FKP 37 dolazi u luksuznoj kutiji, a uključuje ekskluzivnu knjigu s uputama o sastavljanju, slikama i intervjuima u pozadini. Pod haubom se nalazi i jedinstveni serijski broj, kojim se otključava poseban internetski sadržaj. Njegova cijena u Njemačkoj je 379,99 eura.

Za sve roditelje koji svojoj djeci žele pokloniti ovu igračku-ljepoticu treba skrenuti pažnju da je ona namijenjena samo 'djeci' koja imaju 18 i više godina, pa nam se nekako čini da će se očevi ipak više s njom igrati.

  • +13
LEGO Lamborghini Sián FKP 37 Izvor: Promo fotografije / Autor: LEGO Technica