B segment

[FOTO/VIDEO] Nova Lancia Ypsilon: Doznali smo još više detalja o omiljenom gradskom adutu

19.01.2023 u 17:52

Bionic
Reading

Lancia je sada spremna započeti svoju renesansu s 10-godišnjim strateškim planom koji sada napreduje vrlo brzo. Inovacija i bezvremenski dizajn oduvijek su bili temeljni principi talijanskog brenda starog 116 godina

Trenutno jedini model koji trenutno proizvoi Lancia, talijanska marka iz sastava Stellantis grupe, je model Ypsilon, koji je doživio promjene za modelnu godinu 2023. Sada je ovaj maleni gradski automobil spreman za narudžbe, a glavni mu je adut to što je postao, prema proizvođaču, najpovezaniji Lancia model ikada za kupce koji vole tehnološke inovacije, profinjeni stil, u kontekstu urbane mobilnosti bez stresa.

Povezanija

Današnja nova serija Ypsilon nudi neke standardne tehnološke značajke koje pojednostavljuju svakodnevni život, značajno poboljšavajući užitak vožnje i udobnost u vozilu, te čine vozilo još suvremenijim i modernijim.

Povezivost ovog modnog gradskog automobila poboljšana je 7-inčnim radio uređajem s dodirnim zaslonom koji sada dolazi s Apple CarPlay i Android Auto u bežičnom načinu rada.

Lancia Ypsilon za 2023. u vožnji Izvor: Promo fotografije / Autor: Lancia

Štoviše, opremljen je novim bežičnim punjačem koji se nalazi ispod mjenjača koji omogućuje sigurno i praktično punjenje pametnog telefona. A kao prvi put na ovom modelu, tu je i stražnja kamera koja olakšava parkiranje i pruža doista iskustvo vožnje bez stresa.

Učinkovitija

Nova serija Ypsilon opremljena je isključivo blagim hibridnim motorom koji uparuje 1.0, 3-cilindrični benzinski motor od 70 KS (51 kW) iz obitelji Firefly s 12-voltnim BSG električnim motorom i litijskom baterijom.

Učinkovit, kompaktan i pristupačan, novi Ypsilon koristi sve prednosti hibridnog vozila, uključujući slobodan pristup i kretanje u zonama ograničenog prometa, smanjene troškove parkiranja u gradskim središtima i porezne olakšice (ovisno o lokalnim zakonima).

Nova verzija LPG Ecochic (UNP ili ukapljeni naftni plin) idealno je vozilo za one koji putuju na velike udaljenosti, ali ne žele odustati od elegancije Lancia vozila. LPG motor omogućuje uštedu do 45 posto goriva, u usporedbi sa sličnim benzinskim motorom, što ukupno iznosi gotovo 700 eura godišnje, na temelju prosječne udaljenosti putovanja od 15.000 km.

Uz poboljšanu potrošnju goriva, dolazi s istim standardnim tehnološkim značajkama koje su gore spomenute.

  • +19
Lancia Ypsilon za 2023. Izvor: Promo fotografije / Autor: Lancia

Više stila

Ažuriranja su također primijenjena na paletu boja, uključujući novu boju Dew Green zelenu koja podsjeća na prirodu i inovaciju. Unutrašnjost ima novu plavu završnu obradu na armaturnoj ploči i panelima vrata, profinjene multikromatske zelene akcente na dragulju ručice mjenjača, ležište upravljača, okvire ventilacijskih otvora i grafički obnovljenu instrumentnu ploču. Slično tome, novi stolci dolaze u presvlaci od SEAQUAL® YARN*, inovativnog i održivog materijala koji se dobiva od reciklirane plastike iz Sredozemnog mora.

Srebrna verzija također je ažurirana s novim crnim izgledom rešetke, okvira logotipa i donjeg odbojnika. Prednji dio je učinjen 'mlađahnijim' s DRL halogenim svjetlima i crnim spojlerom (potonji je dio standardne opreme u cijeloj ponudi).

Na kraju, posebna serija Alberta Ferretti ostaje dostupna i tehnološki više nego ikada.