ODLAZAK MODELA

[FOTO/VIDEO] Kia EV6 GT zamijenjuje njihov dosad najbrži model Stinger i postaje vodeći model korejske marke

25.11.2022 u 14:17

Bionic
Reading

Potpuno električni EV6 GT ubrzava od 0 do 100 km/h za 3,5 s te je ujedno i najsnažniji serijski automobil koji je Kia ikada napravila, sa svojim električnim pogonskim sklopom s dva motora koji proizvodi 585 KS (430 kW) i okretni moment od 740 Nm

Kia je u studenom potvrdila da su knjige narudžbi za model Stinger u Europi zatvorene, otvarajući put novom potpuno električnom EV6 GT, najsnažnijem vozilu koje je Kia ikada proizvela, koje će ga naslijediti kasnije ove godine kao novi vodeći model marke.

Kia također naglašava da će ispuniti sve postojeće narudžbe kupaca za Stinger i nastaviti pružati punu brigu o kupcima i podršku nakon prodaje za sve vlasnike Stingera. Knjige narudžbi za novi EV6 GT su sada otvorene putem Kijine europske prodajne mreže, a prve isporuke kupcima trebale bi započeti u posljednjem kvartalu 2022.

Kraj za Stinger

Kia Stinger lansiran je 2017. i dobio je niz ažuriranja kako bi se povećala njegova atraktivnost u visoko konkurentnom europskom segmentu sportskih limuzina. Pokretan 3,3-litrenim twin-turbo V6 motorom, Stinger je bio Kijin automobil s najbržim ubrzanjem, ubrzavajući od 0 do 100 km/h za 4,9 sekundi.

To je također bio ikonski automobil za Kiju. Sportska limuzina visokih performansi s pogonom na stražnje kotače poslužila je kao hrabra izjava o namjerama za marku, sposobna prijeći velike udaljenosti u udobnosti i stilu. Kijin 'grand tourer' također je predstavio marku drugačijem tipu kupaca, igrajući važnu ulogu u transformaciji percepcije marke.

Dobrodošao potpuno električni EV6 GT

Potpuno električna Kia EV6 GT s nultom emisijom ispušnih plinova čeka da zauzme svoje mjesto kao 'halo' model, a prve isporuke kupcima počinju u Europi prije kraja godine.

Kia EV6 GT: vanjski dizajn Izvor: Promo fotografije / Autor: KIA

Novi model ne samo da preuzima Stingerovu krunu za najbrže ubrzavajuću Kiju, ubrzavajući od 0 do 100 km/h za 3,5 sekunde, on je također najsnažniji serijski automobil koji je Kia ikada napravila, sa svojim električnim pogonskim sklopom s dva motora koji proizvodi 585 KS (430 kW) i okretni moment od 740 Nm.

  • +8
Kia EV6 GT zamijenjuje Stinger Izvor: Promo fotografije / Autor: KIA

EV6 GT temelji se na Kijinoj električnoj globalnoj modularnoj platformi (E-GMP), projektiranoj za prilagodbu značajne električne snage automobila. Sa snažnim motorom na svakoj osovini i dugotrajnom baterijom od 77,4 kWh smještenom ispod ravnog poda kabine, EV6 GT nudi izdašan unutarnji prostor unutar elegantnog crossover dizajna nadahnutog coupéom.

Kia EV6 GT: interijer Izvor: Promo fotografije / Autor: KIA

Uz domet vožnje od 424 km (WLTP kombinirano), također se može pohvaliti tehnologijom punjenja od 800 V, što mu omogućuje punjenje od 10 do 80 posto u samo 18 minuta pomoću ultrabrzog punjača.

Jason Jeong, predsjednik Kia Europe, rekao je: 'Stinger je bio transformativno vozilo za Kiju, pomažući promijeniti percepciju ljudi o našoj marki. Njegov fokus na angažmanu, kvaliteti i dizajnu učinio ga je uvjerljivim prijedlogom za gorljive vozače. EV6 GT poslužit će kao dostojna zamjena kada prodaja počne kasnije ove godine.

Kia EV6 GT: u vožnji Izvor: Promo fotografije / Autor: KIA

Kombinirajući sposobnosti visokih performansi s nevjerojatnim dizajnom i električnim pogonskim sklopom velikog dometa, EV6 GT je pravi novi vodeći model za našu marku dok prelazimo u vodećeg pružatelja održive mobilnosti.'