prve slike

[FOTO] Kia otkriva novi izgled Stingera; sportski fastback je redizajniran iznutra i izvana

14.08.2020 u 14:17

Bionic
Reading

Izvana, promjene dodaju novi 'dodir drame' dizajnu automobila i omogućuje više mogućnosti prilagodbe, dok iznutra nudi revidirani dizajn, nove kvalitetnije materijale i nadogradnje na infotainment sustavu

Kia je objavila prve slike unaprijeđenog modela Stingera, otkrivajući osvježeni dizajn za high-performance fastback sportsku limuzinu. Promjene u izgledu poboljšanog modela pojačavaju njegov gran turismo karakter, istovremeno poboljšavajući kvalitetu kabine i pružajući veći izbor boja i materijala.

Nadograđeni model je dizajnerski podosta ažuriran, iznutra i izvana. Izvana, promjene dodaju novi 'dodir drame' dizajnu automobila i pružaju kupcima više mogućnosti prilagodbe. Iznutra, nadograđeni Stinger nudi udoban prostor za putovanja, uz revidirani dizajn, nove kvalitetnije materijale i nadogradnje na infotainment sustavu.

Karim Habib, stariji potpredsjednik i šef Kia Global Design-a je komentirao: 'Stinger projicira dašak elegancije i udobnosti, a ujedno i izvrsnu svrhovitost, za vožnju na duže relacije. Ažurirani model temelji se na dizajnu 'svelte gran turismo' koji smo predstavili prije tri godine, modernim stilom i suptilnim nagovještajem agresije kako bi poboljšao svoju prisutnost na cesti. Interijer je također poboljšan, a novi dizajnerski elementi i tehnologije ugrađene u Stinger ponovno potvrđuju njegove vjerodajnice kao besprijekornog grand tourera.'

Modernizirani, mišićaviji vanjski izgled

Na prednjem dijelu Stingera, Kijina rešetka s 'tigrovim nosom' sjedi između novih višestrukih LED reflektorskih svjetala, s novim dizajnom i LED dnevnim svjetlima. Nova svjetla izgledaju tamnije i vitkije kad su ugašena, dok automobilu daju snažniji visokotehnološki svjetlosni potpis, s oštrim kosinama svjetla koja su blago nagnuta prema prednjem dijelu automobila.

Sa stražnje strane, svježa nova stražnja kombinacija svjetala pokazuje karakterističan novi svjetlosni potpis, proširujući cijelu širinu automobila i oponašajući oblik suptilnog spojlera integriranog u poklopac prtljažnika. Novi signalni pokazivači uključuju kolekciju od 10 pojedinačnih LED jedinica, raspoređenih u rešetkasti obrazac koji oponašaju pojavu karirane zastave, koja se koristi u motorsportu za označavanje kraja utrke.

Kupci snažnijih verzija Stingera sada imaju mogućnost specificirati srebrne ispušne cijevi većeg promjera, s više svrsishodnim, stražnjim difuzorom nadahnutim performansama, koji će automobilu dati mišićaviji izgled straga.

Uvedene su i dvije nove 18- i 19-colne felge od aluminijske legure, s zamršenim, geometrijskim dizajnom koji poboljšava sportsku, grandiozniju prirodu automobila. Stinger je sada dostupan s novom bojom eksterijera na mnogim tržištima širom svijeta.

Dva nova vanjska paketa također su predstavljena prvi put. Za varijante visokih performansi na mnogim tržištima širom svijeta, novi 'Dark Package' sa sobom donosi sjajni okrugli difuzor sa sjajnim crnim ispušnim završecima cijevi većeg promjera. Grb Stingera na stražnjim vratima također je dorađen crnom bojom. Za Sjevernu Ameriku, novi 'Black Package' nudi se obožavateljima prilagođavanja kako bi poboljšali estetiku Stingera, uz novi agresivan izgled. Crni paket tako uključuje nove, 19-colne crne lagane kotače, novo stražnje krilo za poklopac prtljažnika i zatamnjene poklopce bočnih ogledala i obloge bočnog blatobrana.

Kabina više kvalitete s novim opcijama boja i poboljšanim zaslonom za zabavu

Iako arhitektura kabine u nadograđenom Stingeru ostaje nepromijenjena, s pločom orijentiranom na vozača i udobnim prostorom za do pet putnika, ona se može pohvaliti nizom suptilnih poboljšanja. Ove vizualne i materijalne nadogradnje osmišljene su kako bi poboljšale Stingerove velike mogućnosti putovanja, stvarajući luksuzniji ambijent.

Donji dio upravljača sadrži novu metalnu doradu, poklapajući se s kromiranim okvirom koji sada okružuje 7,0-inčni skup potpuno digitalnih instrumenata. Potonji je dizajniran da pruža kristalno jasne informacije vozačima putem svog zaslona visoke razlučivosti. Retrovizor je sada bez okvira, što stvara moderan izgled i poboljšava vidljivost straga.

Ovisno o specifikacijama, armaturna ploča i vrata dovršeni su novim kontrastnim šavovima, dok je središnja konzola dostupna sa oblogama u stilu aluminija ili karbonskih vlakana, koje pojačavaju sportsku prirodu kabine. U osvježenom Stingeru, sada je Kijin nadograđeni 10,25-inčni info-zaslon i navigacijski sustav s dodirnim zaslonom, naglašen novim sjajnim crnim završetkom na prednjoj strani armaturne ploče. Kabina također sadrži novi sustav ambijentalnog osvjetljenja, koji vozačima omogućuje odabir jedne od 64 boje kako bi suptilno promijenili karakter kabine.

Stinger je dostupan s novim opcijskim bojama i materijalima unutrašnjosti, ovisno o tržištu. Kupci u Koreji mogu odrediti novi jednobojni interijer Dark Brown tamnosmeđe boje, s ultra-mekim kožnim sjedalima Nappas uzorkom dijamanta. Za Kijina globalna tržišta nove opcije uključuju Nappa kožnu presvlaku završenu u Saturn crnoj, crvenoj ili bež, zajedno s postojećim mogućnostima od kože i sintetičke kože. Nova opcija Saturn Black nudi sjedala u crnoj brušenoj koži (antilop) s kontrastnim crvenim prošivima u 'lančanom' uzorku, dizajnirana tako da oponaša spojne dijelove u narukvici ručnog sata.

Novi Kia Stinger trebao bi se naći u prodaji u Koreji, tijekom trećeg tromjesečja ove gdine, dok će prodaja na mnogim Kijinim globalnim tržištima uslijediti nešto kasnije. Kia će uskoro otkriti više detalja o nadograđenom Stingeru, uključujući njegovu novu liniju pogonskih sklopova i tehnologije.

  • +6
Osvježeni KIA Stinger Izvor: Promo fotografije / Autor: KIA