jedini

[FOTO/VIDEO] Bridgestone proizveo gume za jedinstveni superautomobil Lamborghini Huracán Sterrato

23.01.2023 u 09:17

Bionic
Reading

Posebno konstruirana guma Bridgestone Dueler All-Terrain AT002 prva je guma za sve terene za superautomobile na svijetu s tehnologijom Run-Flat koja osigurava sigurnost vozača čak i nakon bušenja gume

Bridgestone, japanski proizvođač guma, je odabran kao jedini i ekskluzivni partner za gume za novi Lamborghini Huracán Sterrato, osiguravajući opremu za sve terene i zimu za prvi svjetski super sportski automobil za sve terene opremljen V10 motorom i pogonom na sve kotače.

O Lamborghini Huracán Sterratu smo pisali prije njegove premijere sredinom studenog prošle godine, a sada znamo i kakve su performanse ovog monstruma. Pokreće ga 5,2-litreni atmosferski V10 kao i model Huracán Evo, ali nešto ublaženije snage što je i razumljivo s obzirom na njegove 'terenske' karakteristike. Dakle, snaga motora je 610 KS (449 kW) pri 8000 okretaja u minuti uz 560 Nm okretnog momenta pri 6500 okretaja u minuti.

Lamborghini najavio Huracán Sterrato Izvor: Promo fotografije / Autor: Automobili Lamborghini

Njegov je pogon na sva četiri kotača, a snaga se prenosi na sva četiri kotača putem sedmerostupanjskog LDF automatskog mjenjača i stražnjeg mehaničkog samoblokirajućeg diferencijala (Haldex generacija V). Ubrzanje Sterrata od 0 do 100 km/h je 3,4 s, dok mu je krajnja brzina 260 km/h.

Posebne All-Terrain gume

Posebno dizajnirana za jedinstvene inženjerske zahtjeve Lamborghini Huracán Sterrato, nova guma Bridgestone Dueler All-Terrain AT002 nudi vozaču maksimalne performanse na cesti i izvan nje. Polimeri, uzorci i tehnologije guma prilagođeni gumama razvijeni su kako bi se poboljšale sposobnosti Huracán Sterrato za sve terene i povećalo uzbuđenje i zabava vožnje na i izvan asfalta za upravljačem ovog superautomobila.

Posebno razvijene gume Bridgestone Dueler All-Terrain AT002 ekskluzivno odgovaraju za Lamborghini Huracán Sterrato, a baš poput superautomobila za sve terene, Bridgestoneova nova guma za sve terene za superautomobile HRD pruža nekoliko jedinstvenih značajki. Bridgestone Dueler All-Terrain AT002 je prva u svijetu guma za sve terene za superautomobile koja ima tehnologiju Run-Flat (RFT), koja pomaže vozačima da nastave sigurno voziti čak i nakon bušenja gume – 80 km pri 80 km/h s tlakom od 0 bara. To vozaču nudi jedinstvenu bezbrižnost kada je na cesti bilo koje vrste uživajući u ovom superautomobilu za sve terene.

Nevjerojatne performanse guma bez obzira na teren

Bridgestone Dueler All-Terrain AT002 po mjeri dizajniran je za pružanje svestranih vrhunskih performansi gdje god Lamborghini Huracán Sterrato ide, bez obzira na teren. Na ovaj način, inovativna guma pruža užitak kroz zabavu i laganu vožnju u svim uvjetima, u skladu s DNK Lamborghini Huracán Sterrata.

  • +17
Bridgestone gume za Lamborghini Huracán Sterrato Izvor: Promo fotografije / Autor: Automobili Lamborghini

Razvijena i proizvedena u Europi, Bridgestone Dueler All-Terrain AT002 uključuje novu smjesu gume dizajniranu za optimiziranje prianjanja, s integriranim specifičnim ramenom za dodatno prianjanje u dubokom šljunku i blatu. Istovremeno, uzorak gaznog sloja na Bridgestone Dueler All-Terrain AT002 također je optimiziran za najbolju moguću upravljivost i performanse pri velikim brzinama bez kompromisa u prianjanju izvan ceste.

Ove posebno dizajnirane gume Bridgestone Dueler All-Terrain AT002 rade se u dvije dimenzije: 235/40 ZR19 (96Y) XL RFT za prednje kotače i 285/40 ZR19 (107Y) XL RFT za stražnje kotače. Guma Bridgestone Blizzak LM005 će isto tako biti zamjenska zimska opcija za Lamborghini Huracán Sterrato, dostupna u veličinama 235/40 R19 96Y XL i 285/40 R19 107Y XL.