Premijera 26. siječnja

[FOTO/VIDEO] Audi pokazao još jednu sliku activesphere koncepta; Četvrti prsten vizije mobilnosti sutrašnjice

19.12.2022 u 11:14

Bionic
Reading

Sva su četiri Audijeva koncepta: skysphere, grandsphere, urbansphere i activesphere - prepuna tehnologija sljedeće generacije, uključujući mogućnosti autonomne vožnje četvrte razine i kreativna rješenja za 'poboljšanje praktičnosti, opuštenosti i održivosti'

Čini se da je budućnost odavno stigla, i to u svojoj najfantastičnijoj formi, jer se Audi sprema predstaviti sljedećeg člana obitelji od četiri konceptna automobila: koncept Audi activesphere. Električni crossover coupé imati će svoju svjetsku premijeru tijekom 'Proslave napretka' 26. siječnja 2023.

Da podsjetimo, četiri člana obitelji Sphere - skysphere, grandsphere, urbansphere i activesphere - predstavljaju Audijevu viziju vrhunske mobilnosti sutrašnjice. Konceptna vozila ujedinjuje ne samo fascinantan dizajn, već i električni pogon te dizajn za mogućnost automatizirane vožnje.

Koncept activesphere, prema njemačkom proizvođaču, pruža vrhunsku slobodu i savršen je suputnik za ambiciozne avanture na otvorenom. Bilo da se radi o vodenim sportovima, skijanju, golfu ili zahtjevnim planinskim cestama – koncept activesphere nudi vrhunsku varijabilnost za sve aktivnosti. Dok konceptni automobil kombinira izvanrednu eleganciju s izvanrednim terenskim performansama, njegova komunikacijska tehnologija stvara jedinstveno iskustvo – izvan samog automobila.

Tri Audijeva koncepta: skyphere, grandsphere i urbansphere Izvor: Promo fotografije / Autor: Audi

Prema svim najavama, budući activesphere će se temeljiti na PPE platformi koju dijele Urbansphere i Grandsphere. Activesphere ima povišen stas i veliki set kotača, u kontrastu s elegantnom karoserijom i uskim, oštro dizajniranim prednjim svjetlima. Te značajke dizajna pokazuju da će model imati određeni stupanj terenskih sposobnosti.

Iako Audi ne navodi mnogo podataka o njegovim karakteristikama sva su četiri koncepta prepuna tehnologija sljedeće generacije, uključujući mogućnosti autonomne vožnje četvrte razine i kreativna rješenja za 'poboljšanje praktičnosti, opuštenosti i održivosti'.

Audi je predstavio pregršt različitih baterijskih tehnologija za svoje koncepte. Urbansphere, koji će dosad biti najveći automobil tvrtke, opremljen je baterijom od 120 kWh s dometom od preko 600 km i može se puniti brzinom do 270 kW.