Monterey Car Week

[FOTO/VIDEO] Audi predstavio activesphere koncept: Četvrti prsten vizije električne premium mobilnosti budućnosti

22.08.2022 u 08:53

Bionic
Reading

Uz već prikazana koncepta Audi skysphere, grandsphere i urbansphere, Audi ilustrira svoju viziju progresivnog luksuza

Audi activesphere koncept – naziv je četvrtog modela u obitelji konceptnih automobila koje Audi predstavlja od kolovoza 2021. Ne samo da svi imaju električne pogone, već su i dizajnirani da budu sposobni za automatiziranu vožnju. Ovaj tehnički layout dovodi do potpuno novih dizajna, posebno interijera i ponude za one koji u vozilu mogu produktivno koristiti svoje vrijeme ili se samo opustiti. Prema Audiju, konceptni automobili sphere kolektivno prikazuju viziju vrhunske mobilnosti sutrašnjice.

Koncept Audi activesphere, koji bi trebao imati svoju premijeru početkom 2023., ponudit će maksimalnu varijabilnost za aktivan stil života – kako na cesti tako i izvan nje. Marka je pokazala tri člana obitelji sphere koji su već predstavljeni – koncepte Audi skyphere, grandsphere i urbansphere – po prvi put zajedno tijekom Monterey Car Weeka u Kaliforniji (12.-21.8.2022.).

Tri Audijeva koncepta: skyphere, grandsphere i urbansphere Izvor: Promo fotografije / Autor: Audi

Za Audi je oblikovanje budućnosti izraz stava. Nigdje ovaj stav nije tako opipljiv kao u konceptnim automobilima marke. S konceptima Audi skysphere, grandsphere i urbansphere, o kojima smo iscrpno pisali u Autozoni, njemačka marka s četiri prstena ilustrira svoju viziju progresivnog luksuza.

Riječ 'sfera' u imenima naglašava da će se unutarnjem prostoru - unutrašnjosti - dati veća važnost u mobilnosti budućnosti. Interijer će postati temelj za dizajn i tehnologiju, pretvarajući vozilo u 'sferu u kojoj putnici mogu uživati u životu i iskustvima dok su u pokretu – treći životni prostor'.

  • +15
Audi sphere koncepti Izvor: Promo fotografije / Autor: Audi

Za Audi to uključuje sveobuhvatan ekosustav automobilskih usluga: komunikacija ili opuštanje, rad ili povlačenje u privatnost – automobil se pretvara iz običnog automobila u uređaj za iskustvo. Sa serijom sphere, Audi pokazuje svoju viziju električne premium mobilnosti budućnosti.