uoči premijere

[FOTO] Prvi pogled na unutrašnjost novog Mercedes EQE SUV-a: Višenamjenska varijanta EQE limuzine

22.08.2022 u 15:58

Bionic
Reading

Cijela ploča s instrumentima je jedan ultimativni široki zaslon. Zasloni visoke razlučivosti stapaju se naizgled neprimjetno ispod jednog staklenog poklopca

Mercedes je objavio prve službne slike svog novog SUV-a iz obitelji potpuno električnih modela EQ. EQE SUV je višenamjenska varijanta EQE Executive limuzine, dostupna kao i ovaj potonji model s ključnim inovacijama EQS-a, ali istovremeno dinamičnija od EQS SUV-a. Što se tiče prostora za glavu i noge, kao i prostora za laktove, EQE SUV s pet sjedala jedan je od najprostranijih predstavnika svoje klase. EQE SUV će imati svoju svjetsku premijeru 16. listopada 2022.

EQE SUV temelji se na velikoj električnoj platformi Mercedes-EQ. Povrh toga, može se pohvaliti interijerom koji je dosljedno digitaliziran. Opcijski dostupan MBUX Hyperscreen to provodi do impresivnog učinka. Cijela ploča s instrumentima je jedan ultimativni široki zaslon. Zasloni visoke razlučivosti stapaju se naizgled neprimjetno ispod jednog staklenog poklopca.

Dominantni vanjski otvori imaju dizajn turbine. Oni namjerno igraju na temu hiperanalogije kroz kontrast između visokotehnološke precizne mehanike i digitalnog, staklenog svijeta zaslona. Prednji dio središnje konzole spaja se s instrumentnom pločom i slobodno stoji u prostoru.

Mercedes EQE SUV Izvor: Promo fotografije / Autor: Mercedes-Benz AG

Ventilacijski pojas iz kokpita vizualno se nastavlja na prednja vrata. Plutajuća kontrolna ploča s integriranim kontrolama za otvaranje vrata i sjedala preuzima funkcionalnu interpretaciju nekadašnjih čisto dekorativnih elemenata.

Avangardni kao i tradicionalni materijali i boje daju interijeru poseban ugođaj. Pet koordiniranih kombinacija boja naglašava velikodušan osjećaj prostranosti. EQE SUV je uronjen u progresivan i luksuzan svijet boja koji se sastoji od toplih i hladnih tonova (npr. topla, moderna balao smeđa kombinira se s tehnoidnim neva sivim i biskajsko plavim/crnim).

Hibridni ukrasni element spaja toplinu drva s tehničkom hladnoćom pravog aluminija. Obrub u antracit 3D reljefnom izgledu, s druge strane, sadrži fine metalne pigmente. Laserski rezan ukrasni element s pozadinskim osvjetljenjem s Mercedes‑Benz uzorkom također stvara poseban ugođaj.