ex 'uvo connect'

[FOTO] Kia preimenovala svoj sustav telematike i aplikacija, sada se zove 'Kia Connect'

06.10.2021 u 16:55

Bionic
Reading

Kia Connect će se u narednim mjesecima uvesti u Kijinu europsku liniju, dok će aplikacija Kia Connect biti dostupna za preuzimanje putem trgovina Google Play i Apple App

Kia je otkrila svoj preimenovani visokotehnološki sustav telematike i aplikacija u automobilima u Kia Connect. Prije poznat kao UVO Connect, Kia Connect čini vožnju lakšim i intuitivnijim iskustvom s nizom značajki osmišljenih za poboljšanje povezivanja vozila, funkcionalnosti i kontrole korisnika.

Kia Connect paketu ugrađenih tehnologija može se pristupiti putem središnjeg zaslona osjetljivog na dodir vozila. Značajke uključuju 'Mrežnu navigaciju', uslugu koja se oslanja na podatke u stvarnom vremenu i povijesne podatke u oblaku radi točnijeg predviđanja razine prometa, dajući korisnicima pouzdanu i točnu sliku o vremenu putovanja i procijenjenom vremenu dolaska.

Korisnici mogu pristupiti i uslugama Kia Connect Live, skupu značajki koje koriste širi raspon davatelja podataka 'najboljih u klasi', dajući korisnicima točnije informacije. Umjesto da budu ograničene na jednog davatelja podataka, Kia Connect Live Services objedinjuje podatke različitih pružatelja usluga za informacije o prometu, dostupnost parkiranja i troškove parkiranja, lokacije i cijene benzinskih postaja i punionica električnih vozila, vremensku prognozu, internetsko pretraživanje POI-ja, i informacije o kameri za mjerenje brzine (podaci o lokaciji kamere za mjerenje brzine ovise o specifičnom tržištu).

Aplikacija Kia Connect omogućuje korisnicima daljinski pristup podacima o vozilu putem njihovog pametnog telefona, poput podataka o putovanju i statistike, lokacije vozila i statusa zaključavanja vozila. Vlasnici električnih vozila mogu koristiti aplikaciju za postavljanje razine kontrole klime, pregled statusa punjenja vozila, planiranje pametnih rasporeda punjenja i provjeru radijusa dometa na temelju preostale napunjenosti. Korisnici također mogu provjeriti i promijeniti postavke vozila izravno sa svog pametnog telefona, uključujući postavke navigacije, radija i Bluetootha. Kad je kontakt uključen, kupci se automatski pozdravljaju sa svojim željenim postavkama, štedeći vrijeme i čineći svako putovanje ugodnijim.

Korisnici također mogu pristupiti funkcijama 'navigacija posljednje milje' i 'način parkiranja s poslugom' putem aplikacije Kia Connect. 'Navigacija zadnjom miljom' pomaže korisnicima u navigaciji do konačnog odredišta putem pametnog telefona nakon što im automobil parkira pomoću Google karata ili smjernica za proširenu stvarnost (AR). Kupci tada mogu koristiti aplikaciju za navigaciju sa svoje trenutne lokacije do lokacije svog parkiranog automobila. 'Način parkiranja s uslugom' omogućuje korisnicima daljinsko nadgledanje svog vozila dok njime upravlja netko drugi, pružajući dodatni mir.

Kia Connect će se u narednim mjesecima uvesti u Kijinu europsku liniju, dok će aplikacija Kia Connect biti dostupna za preuzimanje putem trgovina Google Play i Apple App.