globalna ofenziva

Fiat predstavio novi pick-up Titano: Zasad dolazi samo u Latinsku Ameriku u Afriku

09.12.2023 u 09:44

Bionic
Reading

Novi Fiat Titano nudi višenamjensku upotrebu s fokusom na dizajn, tehnologiju i terenske sposobnosti u Brazilu te učinkovitost goriva, robusnost i tehnološke značajke u Alžiru. Bit će opremljen različitim pogonskim sklopovima prema svakom tržištu

Fiat misli globalno, a najnoviji model iz talijanskog giganta zove se Titano. I da, riječ je o pick-up vozilu ili kamionetu, iz D-segmenta. Kako sad stoje stvari ne dolazi u Europu, već najprije u Latinsku Ameriku i Afriku, točnije Brazil i Alžir.

Proizvođač kaže da je njegovo ime inspirirano entitetom iz grčke mitologije. A referira na svu snagu koju će posjedovati novi Fiatov model, postavljajući i nove standarde u robusnosti, van-cestovne sposobnosti i veliku nosivost. Skrojen da zadovolji raznolike potrebe kupaca na različitim tržištima, Fiat Titano pojavljuje se kao simbol svestranosti i tehnološke snage.

Tržišta Brazila i Alžira

Na užurbanim tržištima Brazila, gdje marka nastavlja voditi kako u mjesečnim rezultatima tako i u ovoj godini, Fiat Titano će se pridružiti obitelji pickupova Strada i Toro kako bi ostao ispred, besprijekorno integrirajući višenamjensku funkcionalnost s vrhunskom tehnologijom i beskompromisnom udobnosti.

Dizajniran za lako snalaženje po neravnim terenima, ovaj pick-up spreman je da bude 'sjajan suputnik za svaki dan', s profilom misije da zadovolji sve radne potrebe, uključujući one u poljoprivrednom sektoru.

Istovremeno, na tržištu Alžira Fiat Titano se fokusira na nešo drugo, stavljajući na prvo mjesto učinkovitost goriva. Uz predanost marke pružanju prilagođenih rješenja koja odjekuju lokalnim preferencijama, Fiat Titano odgovara jedinstvenim zahtjevima svakog tržišta, kombinirajući naprednu tehnologiju s dizajnom usmjerenim na vozača za optimalno iskustvo vožnje, te se stoga pridružuje širokoj ponudi Fiat Professional programa kako bi zadovoljio sve potrebe kupaca.

Fiat Titano je već dostupan za narudžbu u Alžiru s 1,9-litrenim dizel motorom. Isporučuje 150 KS (110 kW) i 350 Nm okretnog momenta preko 6-stupanjskog ručnog mjenjača. Klasični motor s unutarnjim sagorijavanjem ima dovoljno snage za maksimalnu nosivost od 1210 kg. U Brazilu se očekuje da će koristiti snažniji 2,2-litreni dizel s 200 KS (147 kW) i 450 Nm.

Robusne sposobnosti

Fiat kaže da Titano redefinira iskustvo vožnje pružajući dinamičan susret na cesti prilagođen individualnim preferencijama, osiguravajući da je svako putovanje profinjeno, ali također jamči izvrsnu terensku sposobnost za s lakoćom navigaciju neravnim terenima. Njegov dizajn, robustan i sofisticiran, opravdava reputaciju marke za stil i izdržljivost. Vanjski izgled Titana može se pohvaliti robusnim profilom, dokazom njegove otpornosti i snage.

Stražnji dio vozila ponosno nosi legendarni amblem 'Titano', simbolizirajući robusne sposobnosti koje su u skladu sa snažnom prirodom ovog novog člana obitelji Fiata. Osim njegovog upečatljivog izgleda, velika je pažnja posvećena tome da Titano bude spreman za različite uvjete vožnje, što ga čini svestranim suputnikom na svim cestama.

Kako Fiat nastavlja igrati vodeću ulogu na globalnoj sceni, predstavljanje Titana ponovno potvrđuje njegov status protagonista u različitim regijama svijeta.

  • +11
Fiat Titano Izvor: Promo fotografije / Autor: FIAT

Konkurencija i sestrinski modeli

Baš kao i Nissan Titan, Fiat Titano natječe se u istom segmentu kao i Ford Ranger. Kamion srednje veličine vuče korijene od modela Changan Kaicene F70, kineskog pick-upa koji su razvili Changan Automobile i PSA. Postoji od 2019. i proizvodi se u nekoliko tvornica diljem svijeta, noseći različite oznake kako bi bolje odgovarao regionalnim tržištima.

Neki će se sjetiti i Peugeot Landtreka s početka 2020., koji je dostupan s dizelskim i benzinskim motorima i nekoliko oblika karoserije, uključujući modele s dvoja vrata, četvora vrata i kabine samo sa šasijom, a ova izvedba se može prilagoditi za različite primjene. Landtrek nudi opciju samo s pogonom na stražnja dva kotača, ali i s pogonom na sva četiri kotača. Kao niti Fiat, zasad Peugeot neće prodavati ovaj pick-up na europskom tržištu.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite li dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'