BRoj 1 PO POUZDANOSTI

Časopis What Car? izabrao: Lexus sedmi put proglašen najpouzdanijom markom

02.10.2023 u 12:58

Bionic
Reading

Gotovo 22.000 vozača je sudjelovalo u istraživanju vodećeg potrošača i platforme za kupnju automobila u Velikoj Britaniji 2023., o automobilima kada je riječ o kvarovima. Rezultati, koji su obuhvatili 32 marke i 178 različitih modela starih do pet godina, pokazali su da je Lexus postigao ocjenu od 98,3 posto

Moda dolazi i moda odlazi, ali sa svakom godinom koja prođe Lexusova pouzdanost ostaje nepromijenjena. Trajna kvaliteta njegovih vozila još je jednom potvrđena ljestvicom broj jedan po sedmi puta u godišnjem istraživanju britanskog časopisa What Car? prema pouzdanosti.

Claire Evans, urednica What Car? časopisa i osoba koja stoji iza istraživanja, je rekla sljedeće: 'Ako vam je pouzdanost prioritet, Lexusovi modeli su najbolji izbor. Ne samo da njegovi modeli rijetko pogriješe, nego i kada se pogriješe, njegovi zastupnici rješavaju sve probleme brzo i bez troška za vlasnike. Marka je ta koja prednjači na polju pouzdanosti.'

Gotovo 22.000 vozača je sudjelovalo u istraživanju vodećeg potrošača i platforme za kupnju automobila u Velikoj Britaniji 2023. godine, o automobilima koji imaju najbolje i najgore rezultate kada je riječ o kvarovima. Rezultati, koji su obuhvatili 32 marke i 178 različitih modela starih do pet godina, pokazali su da je Lexus postigao neusporedivu ocjenu od 98,3 posto, uzimajući u obzir ne samo broj kvarova koji su se pojavili, već i koliko je vremena trebalo da se isprave te troškove popravaka.

Lexus je briljirao u kategorijama istraživanja, ponajviše u klasi obiteljskih SUV-ova gdje je prva generacija NX-a bila na vrhu sa 99,8 posto; potpuno novi, trenutni NX drugi sa 99,4 posto; a UX treći sa 99,3 posto. Lexus RX zauzeo je drugo mjesto među velikim SUV vozilima sa 98,6 posto. Sve su to full hibridni električni modeli – tehnologija pogonskog sklopa za koju je istraživanje pokazalo da je najpouzdanija i najjednostavnija za popravak kada se pojavi problem.

Lexus IS limuzina možda više nije u prodaji, ali vlasnici još uvijek cijene njegovu izdržljivost: bio je na vrhu klase izvršnih automobila s rezultatom od 98 posto.