'specijalist' za derbije

Otkriveno tko će suditi polufinale Kupa između Hajduka i Dinama

27.03.2024 u 20:01

Bionic
Reading

U subotu (30. ožujka, 19.30 sati, MAXSport1, MAXtv) Hajduk i Dinamo igraju derbi 28. kola SuperSport HNL-a, a onda već u srijedu 3. travnja (19 sati, MAXSport1, MAXtv) 'modri' opet stižu na Poljud, no sad na polufinale SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa

Subotnji derbi Hajduka i Dinama (30. ožujka, 19.30 sati, MAXSport1, MAXtv) na Poljudu će suditi njemačka 'ekspedicija', glavni sudac je Daniel Siebert, a pomoćnici će mu na terenu biti Jan Seidel, Rafael Foltyn i Timo Gerach. U VAR sobi će također sjediti njemački suci - Johann Pfeifer i Michael Emmer.

HNS je nakon afere 'VAR leaks' odlučio da će do kraja sezone sve derbije konkurenata za naslov - Rijeke, Hajduka i Dinama - suditi elitni strani suci, a sad je jasno da će se to pravilo primijeniti i na utakmice SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa!

Tako je sad otkriveno kako će utakmicu polufinala Kupa između Hajduka i Dinama (srijeda, 3. travnja, 19 sati, MAXSport1, MAXtv) suditi talijanski sudac Fabio Maresca (42) iz Napulja.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Dinamo - Hajduk 0:0, sažetak 17.12.2023. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Maresca je dobro poznato ime iz Serie A, sudio je brojne derbije, a u ove je sezone odradio je 13 utakmica talijanske lige, među njima i Derby d'Italia početkom veljače između Intera i Juventusa (1:0).

U Europi je Maresca ove sezone sudio jednu utakmicu Europske lige, dvije Konferencijske lige te jednu kvalifikacija za Ligu prvaka. Ima iskustva kao 'gost-sudac', samo ove sezone je odradio najveći derbi u Grčkoj (Olympiacos - Panathinaikos 0:3) te dvije utakmice u Saudijskoj Arabiji.

Poznato je i koliko će HNS plaćati strane suce. To će biti po 'tarifi' Konferencijske lige - glavni sudac će dobiti 3000 eura bruto, pomoćnici imaju svaki po 900 eura, VAR 1200 eura, AVAR 600, a četvrti sudac 450 eura.