kraj suradnje

Zločesti dečko hrvatskog nogometa dobio otkaz u Istri; presudio mu je sukob s trenerom

27.03.2024 u 17:21

Bionic
Reading

Ante Erceg (34) više nije član NK Istre 1961. Iz kluba su potvrdili raskida ugovora sa svojim najboljim napadačem te je Erceg od danas slobodan igrač

U Istru 1961 je Ante Erceg (34) stigao prije godinu i pol kao slobodan igrač. Od tada je za 'zeleno-žute' odigrao 44 utakmice te je zabio 18 golova uz još četiri asistencije. Ove je sezone Erceg bio najbolji strijelac momčadi iz Pule, odigrao je 22 utakmice te zabio sedam golova uz još tri asistencije.

No, koliko god sjajan napadač bio, Ante Erceg je stekao epitet problematičnog i incidentnog igrača, a u Puli to više nisu željeli tolerirati te su raskinuli ugovor s iskusnim napadačem.

'Ante Erceg više nije igrač Istre 1961. Ante se 'zeleno-žutima' pridružio u ljetu 2022. godine, a tijekom svojeg boravka u Puli, za klub je upisao 44 nastupa i postigao 18 golova! Ovim se putem klub iskreno zahvaljuje Anti na dosadašnjoj suradnji, uz najbolje želje u nastavku nogometne karijere, kao i na privatnom planu', poručili su iz Istre 1961.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Neslužbeno, Ercegu je presudio posljednji incident, navodno se sukobio sa suigračem na treningu nakon čega ga je klub suspendirao, a nakon toga nije pomogao ni razgovor s trenerom Paolom Tramezzanijem koji je prije desetak dana bio više nego jasan:

'Bit ću po tom pitanju vrlo kratak. Moja je odluka da Ante Erceg više neće biti dio momčadi i dok god sam ja u Istri 1961, to se neće promijeniti. Tu sam odluku donio prvo kao osoba, a onda kao trener. Nemam više što dodati tome.'

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Nakon svega je uslijedio raskid ugovora jer vodstvo kluba više nije moglo toleriralo njegovo ponašanje. Podsjetimo, Erceg se navodno sukobljavao i s prijašnjim trenerima u Istri, Gonzalom Garcijom i Davidom Catalom.

Prije Istre 1961 Erceg je igrao za Split, Junak, Hajduk i Osijek u hrvatskim okvirima, a bio je i član turskog Balikesirspora, Shabab Al Ahlija iz UAE-a, danskih Brondbyja i Esbjerga te mađarskog Debrecena.