što će odlučiti?

Igor Štimac se oglasio nakon nove blamaže s Indijom te progovorio o ostavci

27.03.2024 u 16:29

Bionic
Reading

Indijska nogometna reprezentacija izgubila je pred svojim navijačima u azijskim kvalifikacijama za plasman na SP 2026. godine od Afganistana 2:1. Zato se izbornik Igor Štimac našao na meti žestokih kritika, mnogi zazivaju njegov odlazak s klupe Indije

Neugodan poraz, da ne kažemo blamažu, doživjela je indijska nogometna reprezentacija u 4. kolu drugog kruga azijskih kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

Izabranici Igora Štimca su pred svojim navijačima izgubili 2:1 od Afganistana i tako si zakomplicirali situaciju u borbi za plasman u završnu rundu kvalifikacija.

Indijska je javnost bijesna, Štimac se našao pod lavinom kritika, a brojni navijači traže njegovu ostavku. Problem je u činjenici da su Indijci izgubili od reprezentaciji Afganistana koja je već neko vrijeme u totalnom rasulu. Naime, čak 18 najboljih afganistanskih nogometaša bojkotira reprezentaciju, a još su petorica protiv Indije zaigrala kao slobodni igrači, u ovom trenutku bez kluba.

I takav je 'polovni' Afganistan kao gost uspio pobijedili Indiju 2:1 pa je veliko nezadovoljstvo indijskih navijača razumljivo.

Nakon susreta Štimca je dočekalo pitanje o ostavci...

'Ne mogu ja u pet dana promijeniti to što polovica naših igrača nije u stanju napraviti razliku', kazao je Igor Štimac te samouvjereno zaključio:

'Ja sam ovdje da bih ispunio svoju misiju i stoga ostajem izbornik do lipnja.'

Indija će 6. lipnja ugostit Kuvajt, a potom 11. lipnja gostuje u Katru.

Standings provided by Sofascore