Odjeknulo italijom

Alen Bokšić rekao istinu o Mandžukiću i Modriću te poslao poruku svom bivšem klubu

25.04.2024 u 14:13

Bionic
Reading

Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač

Tako se 53-godišnji Alen Bokšić, u velikom razgovoru za tiražnu talijanski list La Gazzetta dello Sport, dotakao svih aktualnih tema.

Jedna od tema bio je i Juventus u kojem je igrao Bokšić i s kojim je osvojio je Scudetto, talijanski Superkup i Interkontinentalni kup.

'Prva asocijacija na dane provedene u Juventusu izgubljeno je finale Lige prvaka od Borussije Dortmund. Kada Juve pobijedi osjetiš olakšanje i to se smatra normalnim. S druge strane, svaki poraz predstavlja veliki udarac. Sretan sam što se Juve plasirao u finale Kupa, ali mi je istovremeno žao Lazija i mog prijatelja Igora Tudora, jer su bili blizu podviga. Bit ću s Igorom ove subote na Olimpicu kada igraju protiv Verone. Dakle, Kup ostaje kao posljednja prilika Juventusu da donekle spasi sezonu. Istina, i to je trofej, ali za klub takve reputacije očekuje se da će biti u borbi za Scudetto do kraja. Nažalost, utrka za naslov završila je još u veljači, u izravnom dvoboju s Interom. Od tada sam vidio previše utakmica ispod Juventusove razine', kazao je Bokšić.

U razgovoru se dorakao još jednog legendarnog napadača koji je nosio dres Juventusa - Marija Mandžukića.

'On je bio igrački fenomen. Nikada nije odustajao i uvijek je interes momčadi stavljao ispred svog ega. Kada je u svlačionicu Juventusa stigao Gonzalo Higuain činilo se da je to kraj Mandžukićeve karijere u dresu bianconera. Umjesto toga, on se povukao ulijevo i ostao u momčadi. Štoviše, senzacionalnim je golom u finalu Lige prvaka protiv Reala ostao zauvijek u sjećanju navijačima Juventusa. Od današnjih napadača sviđa mi se mali Chiesa. Podsjeća na svog oca Enrica, u kojega sam osobno bio zaljubljen kao igrača. Tu je i Yildiz. Iznimno je talentiran, ali mu je tek 18 godina. Dopada mi se i stoper Bremer: lijep i čvrst branič. Kao oni iz mog vremena', ispričao je Bokšić.

No, nije izdražo je je tako – kad su pojačanja u pitanju, poslao jasnu poruku čelnicima Juventusa. Poručio im je da čim sezona završi dovedu Luku Modrića!

'On je blagoslovljen od Boga! Luka Modrić je nogomet. Preporučio bih ga svakom vrhunskom klubu, pa i Juventusu. Još je neizvjesna njegova sudbina u Realu… Modrić je mama Judeu Bellinghamu i svim ostalim mladim igračima Reala. Stoga sam uvjeren da će ga kraljevski klub zadržati. Uvjerenja sam da su pred Lukom još dvije godine vrhunskog nogometa. No, kada bi me u Juventusu i poslušali te doveli Modrića, on sam ne bi bio dovoljan za osvajanje Scudetta. Ali bi sigurno bio odličan temelj za izgradnju momčadi. Inter je ove sezone dominirao protiv konkurencije igračkom kvalitetom i premoćno osvojio titulu prvaka', završio je Bokšić.