SUPERTALENT

Trbušni plesač osvojio Merlića

16.10.2009 u 22:50

Bionic
Reading

U ovotjednom Supertalentu pjesmom nas je oduševila malena Mirta 's drugog planeta' te Vjekoslav Didović s u nas još neviđenim muškim trbušnim plesom. Četverogodišnji Leni začudio je odličnim bubnjanjem, a Maksimirske mažoretkinje mladolikošću i elanom

Od žene u kutiji za cipele do Pajca vatrogasca s najvećim i najkraćim 

Dušan Janjatović - umjetnik koktela i žongliranja
Supertalent se ovog petka odmaknuo od plesnih 'skakutanja' i značajno proširio paletu talenata. Do danas zasigurno nismo znali da u pravoga Hrvata ni špaga nije meka. Ali i kako pospremiti ženu u kutiju za cipele u tri koraka, zatim je dobro izbosti mačevima pa vratiti onakvu kakva je bila, tek ponešto više nalik švicarskom siru. Od čudesnih talenata bio je tu i Pajco vatrogasac koji ima najveći (instrument), a kako mu je nastup bio kratak, tako je Merla prokomentirao da mu možda i je najveći, ali i najkraći. Barmen Dušan Janjatović oduševio je žongliranjem s bocama koje je dodatno razigravao pokojom čašom. Taj majstor koktela sigurno će ugledati završni party, ako ne kao sudionik velikog finala, onda barem kao atrakcija same zabave. 

Vrhunac začudnih talenata i jedan od vrhunaca večerašnje emisije zasigurno je bio Vjekoslav Didović koji se pojavio u zlatnom plaštu ispod kojeg je prodirala crna mrežasta majica i dežmekasti torzo, savršen za sam nastup – trbušni ples. Svojim uvijanjem i izvijanjem Vjekoslav je, suprotno očekivanjima, doista zadivio. U vrlo poetskom plesu pokazao je talent veći od mnogih ženskih majstorica 'pupčanog uvijanja' i oduševio Merlu koji je u žaru rekao: 'Ti si čista senzacija! Muškarac koji ovako pleše trbušni ples... Odlično!'


Stare dobre Maksimirke i odlični Flash Dance Unit

Prava plesna poslastica - Flash Dance Unit
Od gipkog Vjekoslava nastavljamo s plesom. Ponešto ukočenije i tromije, ali zato izuzetno šarmantne bile su dobro nam znane Maksimirske mažoretkinje. Drage Maksimirke najstarije su svjetske mažoretkinje, a 'matična kuća' im je starački dom Maksimir. Djevojke 60+ dosad su nastupale na mnogim manifestacijama, od Cest is d'best do raznih metal festivala, a ovdje su odradile svoj klasični nastup, čuvajući skrivene adute za neke daljnje krugove. 

Znatno mlađe i plesno moćnije bile su cure iz plesne akademije Don Kolarek, a kao posebna poslastica za sam kraj nastupila je plesna grupa Flash Dance Unit, koja je u svom nastupu oduševila kako tehnikom, tako i uigranošću i dramskim nabojem.



Mirta 's drugog planeta' i Elvis u pelenama

Malena Mirta 's drugog planeta'
U pjevanju ništa novoga. Opet su oduševili oni najmanji. 11-godišnja Mirta Krsnik predivno je otpjevala pjesmu Norah Jones 'Turn Me On' i upisala se na listu najvećih favorita za ukupnu pobjedu. 'Izgledaš tako prekrasno, kao da dolaziš s nekog drugog planeta. Tako čista i nevina u svojoj emociji da je meni to divno', nastup malene Mirte prokomentirao je Enis
Najmlađi i najenergičniji hrvatski Elvis, Karlo Radonić, iako daleko od Mirtinog talenta, na neki čudan način je oduševio autorskom pjesmom 'Ja sam Elvis'. Mane i nedostatke glasa koji pomalo pijano vrluda glazbenom skalom u potpunosti je izbrisala srčanost i energija nastupa i šarm same pjesme. Elvis je očito živ. Tek mu je neka nova mladost uzela dobru staru glasinu.

Od malih fenomena tu je i najmlađi natjecatelj, četverogodišnji bubnjar Leni Damjanić. Uz tatu na gitari, maleni je odlupao 'Highway To Hell' i 'Mačku' riječke grupe Fit k'o veliki. I, normalno, oduševio cijeli riječki HNK Ivana pl. Zajca.

Od onih koji, iako su prošli pubertet i okrutnu mutaciju glasa, i dalje dobro pjevaju, nastupila je klapa Motovun s odličnom obradom hita Tonyja Cetinskog. Ferdinand Jaki primio se gitare i vrlo korektno otpjevao Gipsy Kingse, tek uz nedovoljno izraženu pjevačku emociju.

Rene i Igor bili su još razigraniji i duhovitiji od prošlih tjedana. Tako su, u društvu Enisa, i zaplesali kao pokretna kulisa Tomislavu Topaloviću na trenutak izašavši iz sjene backstagea. Merla je sve bolji predsjednik žirija, autoritativan, a opet vrlo šarmantan i spontan, dok je Enis izuzetno duhovit. Tek ih Nina ne može u potpunosti pratiti niti humorom niti brzim i poentiranim reakcijama. U svakom slučaju, bez previše filozofije i opadanja ritma, Supertalent nam je i ovoga petka ponudio dosta talentiranih ljudi i nasmijao nas onima drugima.

 



Trbušni ples Vjekoslava Didovića