30. svibnja 2024.

Zagreb Music Fest: Parni valjak, Neki to vole vruće

20.12.2023 u 10:29

Bionic
Reading

U sklopu Zagreb Music Festa, koji će se održati u periodu od 30. svibnja do 1. lipnja 2024., prvi dan nas očekuje 'zagrebački' line up, na kojem će uz Parni valjak, nastupiti i Neki to vole vruće

Parni valjak, nakon gotovo 50 godina postojanja ima status institucije na hrvatskoj glazbenoj sceni i šire, a svaki talentirani glazbenik koji je prošao kroz bend, ostavio je dio sebe u zvuku i izričaju benda. Danas se vesele što će nakon duljeg vremena ponovno nastupiti na jednom zagrebačkom festivalu, stoji u najavi.

Od svojih početaka, 1975.godine pa do danas, bend se vodi istom vizijom i ljubavi prema glazbi kao i produkcijskom i sviračkom savršenstvu. Do danas su objavili čak 19 studijskih i 7 live albuma te odsvirali nebrojeno mnogo koncerata!

U svom novom poglavlju, Parni valjak nastavlja autorski rad s mladim pjevačem Igorom Drvenkarom, s kojim su nedavno predstavili treći novi singl, 'Sad kad znaš', koji nosi prepoznatljiv autorski potpis Huseina Hasanefendića Husa. Ove godine održali su niz klupskih, festivalskih i open-air koncerata, koji su odlično dočekani od strane njihove vjerne publike! Dok marljivo rade na novom albumu, na Jarunu ćemo, uz nove, čuti i omiljene i dobro nam znane hitove.

Neki to vole vruće, kojeg su zajedno osnovala dvojica prijatelja Šomi - Silvestar Dragoje i Đimi - Miroslav Stanić, kako ih zagrebačka publika poznaje, već su s prvim albumom i pjesmama stekli velik broj slušatelja i poklonika diljem tadašnje države. U svojoj karijeri, objavili su 7 studijskih albuma te mnoge kompilacije i live albume snimljene na uspješnim koncertima. Njihovi bezvremenski hitovi 'Jeans generacija', 'Kakva noć', 'Teška vremena' i drugi, garancija su odlične zabave koja nas na Jarunu očekuje na Dan državnosti, 30. svibnja.

U line up-u prvog dana organizatori pripremaju još iznenađenja.