SVI USPONI I PADOVI

Teške optužbe nisu samo osveta ostavljene djevojke, hoće li P. Diddyja napokon dostići kazna?

28.03.2024 u 10:57

Bionic
Reading

Slavnom reperu ovih je dana sve, još jednom, krenulo nizbrdo, a njegovo ime ne prestaje silaziti s naslovnica svih svjetskih medija nakon što su mu u kuće koje posjeduje upali savezni agenti tražeći dokaze o njegovoj umiješanosti u trgovinu ljudima, a u svrhu seksualne eksploatacije

U jednom od svojih intervjua, kojeg je 2016. dao za CNN, reper Sean Diddy Combs svoj je uspjeh usporedio s parom cipela. Kako je rekao, jednog je dana, kao dijete, tražio od majke da mu kupi novi par tenisica, no on si ih nije mogao priuštiti. Zbog njegovog zahtjeva majka se rasplakala, a on je tada odlučio da u životu više ne želi takvo što doživjeti - niti se dovesti u situaciju da nema, niti da vidi majčine suze.

No, kako i stara poslovica kaže, tko bi gori, sad je doli, a to se posljednjih dana pokazalo i u njegovom slučaju, nakon što su vlasti ovog tjedna provele pretrage njegovih kuća, a sve u sklopu savezne istrage zbog trgovine ljudima.

Istraga je navodno pokrenuta nakon što su se u nizu građanskih tužbi protiv njega našle iste optužbe - za seksualno zlostavljanje, a iako je sve negirao, našao se na meti saveznih agenata.

Jennifer Lopez- fotke iz mladih dana Izvor: tportal.hr / Autor: Porfimedia by Canva

Slavni glazbenik kroz karijeru je prošao uistinu niz uspona i padova, a jednako često mijenjao je i ime pod kojim nastupa. Izađe li iz ovoga kao pobjednik te uspije li još jednom izgraditi nekoć profesionalno carstvo, Diddy bi u budućnosti mogao postati pravi sinonim za čudotvorca. No, krenimo redom.

Prije nego ga je svijet upoznao kao Puff Daddyja, P.Diddyja, Puffyja, Diddyja ili Lovea, Sean Combs je radio kao producent za druge izvođače, poput Christophera Wallacea, poznatog kao Notorius B.I.G, i s njim je radio sve dok 24-godišnjaka nisu ubili članovi suparničke bande, u sukobu Istočne i Zapadne obale.

  • +2
Pretres u domu P Diddyja Izvor: Profimedia / Autor: The Daily Stardust / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Nekoliko mjeseci nakon njegove smrti, Combs je izdao svoj debi album ‘No Way Out’ na kojem se našla i jedna od njegovih najpoznatijih pjesama svih vremena, koju je posvetio Notoriusu. Riječ je o ‘I’ll Be Missing You’, duetu s Faith Evans, u kojoj su korišteni sampleovi Policeovog hita iz 1983. ‘Every Breath You Take’.

To je bila prva rap pjesma koja je postala broj 1 na Billboardovoj listi i osvojila Grammy, nakon čega je Combs nastavio snimati vlastite albume. 1999. proglašen je nevinim u incidentu s pucnjavom ispred noćnog kluba na Manhattanu.

Puff Daddy [feat. Faith Evans & 112] - I'll Be Missing You Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Paralelno s njegovom slavom povećavao se i broj djece koju je dobio u raznim vezama, te je danas ponosni otac čak sedmero djece. Prvo dijete, sina Justina, rodila mu je 1993. stilistica Misa Hylton, dok je iz veze s Kim Porter dobio sina Christiana 1998., te blizanke Jessie James i D’Lila Star rođene 2006. Reper je posvojio i Kiminog sina Quincyja, 2006. dobio je i kćer Chance sa Sarah Chapman, a 2022. i Love s Danom Tran.

Svo to vrijeme gradio je i druge karijere, pa je izdao svoju liniju odjeće Sean Jean, potpisao unosni ugovor sa Ciroc Vodkom, odradio filmske i TV projekte s Revolt Medijom…

Iako je u počecima s tim projektima zarađivao milijune, danas su oni samo crtica u njegovom životopisu. Linija odjeće Sean Jean, koja mu je 2016. donosila zaradu oko 450 milijuna dolara godišnje, prvo je većinski prodana Global Brands Groupu, da bi je nakon bankrota istog reper 2021. otkupio.

U svibnju 2023. našao se na sudu sa svojim partnerom u poslovima s votkom i tekilom, a taj je spor riješen početkom ove godine.

Jedino što mu donekle još uvijek donosi novac, njegova je etiketa Bad Boy Entertainment. S druge strane, iz svoje medijske kuće Revolt odstupio je privremeno s mjesta predsjednika u studenom 2023. nakon što ga je bivša djevojka Cassie Ventura optužila za višegodišnje silovanje i zlostavljanje. Combs je odbacio sve te optužbe, a njih dvoje na kraju su se nagodili, no nakon ovog pretresa saveznih agenata, čini se da vrijedi ona gdje ima dima ima i vatre te da optužbe lijepe Cassie nisu bile samo osveta ostavljene djevojke.

Zanimljivo je kako je u cijeloj priči ‘nestao’ njegov bliski prijatelj i suradnik Jay Z, kojeg se ne može nigdje čuti ni vidjeti, a sve je to primijetilo oštro oko njihovog suparnika 50 Centa koji ne prestaje na svom Instagram profilu zabavljati se na račun dvojice glazbenika.

Osim slike kartona mlijeka s fotošopiranim ‘nestalim’ Jay Z-jem, tu su i razne druge fore koje zabavljaju javnost, a ponajviše upravo 50 Centa, koji se naslađuje nad njihovom propasti.

Jedno je sigurno, biti će zanimljivo u narednom periodu pratiti što se događa, a hoće li na kraju biti ona - ujeo vuk magare ili će reper napokon dolijati, ostaje nam vidjeti.