SEDAM NOMINACIJA za hit

Taylor Swift oborila povijesni rekord Paula McCartneyja i Lionela Richieja

11.11.2023 u 14:53

Bionic
Reading

Nakon objavljenih nominacija za novu dodjelu nagrada Grammy, Taylor Swift oborila je povijesni rekord ove prestižne nagrade pretekavši frontmena Beatlesa i američkog glazbenika Lionela Richieja

Hit 'Anti-Hero' u konkurenciju za prestižnu glazbenu nagradu učinio je Swift prvim glazbenim autorom koji je osvojio sedam nominacija za hit godine, pretekavši tako Sir Paula McCartneyja i Lionela Richieja, koji ih imaju po šest. Suparnici su joj ove godine Billie Eilish s 'What Was I Made For?', Dua Lipa i 'Dance the Night', Jon Batiste 'Butterfly', Lana Del Rey 'A&W', Miley Cyrus 'Flowers', Olivia Rodrigo 'Vampire' i 'Kill Bill' SZA-e.

  • +9
Taylor Swift Izvor: Profimedia / Autor: VALERIE MACON / AFP / Profimedia

Swift je također nominirana u kategoriji najboljeg albuma i snimke godine zajedno s Olivijom Rodrigo, Miley Cyrus, SZA i drugima. Zahvaljujući albumu 'Midnights', Swift pak ima šestu nominaciju u ovoj kategoriji, što je izjednačava s Barbrom Streisand koja je do sada imala najviše nominacija kao ženska izvođačica. Ako pobijedi, postat će prva glazbenica koja je četiri puta osvojila nagradu za album godine.

Organizatori Grammyja ove su godine u smanjili broj nominacija dostupnih u svakoj kategoriji s deset na osam.

  • +18
Barbra Streisand Izvor: Profimedia / Autor: - / Everett / Profimedia

Nominacije su objavljene u petak, a kantautorica SZA prednjači s ukupno devet. Dobila je, među ostalim, priznanje u kategorijama za najbolji progresivni R&B album i najbolju R&B izvedbu. Glazba iz filma 'Barbie' također je dobro zastupljena u nominacijama, ukupno zaradivši njih 12.