ANA, LUKA, JAKOV I MARTIN

Vannu slomile emocije: Ovo su finalisti ovogodišnjeg 'The Voicea'

20.01.2024 u 20:32

Bionic
Reading

U večerašnjem polufinalu HRT-ovog showa The Voice natječe se osam najboljih - dvoje iz tima Damira Urbana, dvoje Vanninih, dvoje od Dine Jelusića te dvoje od Davora Gopca, a na kraju večeri samo njih četvero idu u finale, po jedan od svakog mentora

Za ulazak u finale večeras se bore: Natali Radovčić, Jakov Peruško Rihtar, Sandro Bjelanović, Luka Novokmet, Martin Kosovec, Sergej Božić, Ana Širić i Toni Šimonović. Čast da otvori emisiju dobio je 'tim Urban'.

Polufinalnu emisiju 'The Voicea' otvorila je Ana Širić s pjesmom Miley Cyrus 'Used To Be Young', a nakon njezine izvedbe njezin mentor Damir Urban rekao je kako je, bez obzira što se dogodi na kraju emisije, ona za njega pobjednica ovog showa.

  • +10
Polufinale 'The Voice' Izvor: Promo fotografije / Autor: Dario Njavro / HRT

Nakon Ane na pozornicu je u upečatljivoj kombinaciji s plaštom stigao i Toni Šimonović i otpjevao INXS-ov klasik 'Never Tear Us Apart'. 'I ja i sve kolege s glazbene scene možemo od njega puno naučiti', poručio je Urban nakon njegovog nastupa, a potom su se na pet minuta otvorile telefonske linije.

Dok traje zbrajanje glasova i konačna presuda, Ana i Toni su s Urbanom i njegovom pomoćnicom Paulinom Đapo otpjevali njegov hit 'Mjesto za mene'. A onda je došla prva presuda - u finale ide Ana, dok je Toniju s polufinalom završio put.

  • +39
The Voice: Deseta emisija Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Dario Njavro

Nakon Urbanovog tima na red je stigao tim Gobac. Prvi je na pozornicu s pjesmom Petera Gabriela 'Sledgehammer' stigao Luka Novokmet i od svog mentora dobio samo komplimente. 'Ja sam osupnut, jako je napredovao naš Luka', poručio mu je Gobac.

Sandro Bjelanović gledatelje je pokušao osvojiti izvedbom legendarnih Queen-ovaca 'Crazy Little Thing Called Love'. Gobac ga je nakon izvedbe komplimentirao time da je isti Freddie Mercury, a potom dodao i da ja napredovao i to najviše zahvaljujući Gopčevoj pomoćnici i vokalnoj trenerici Gini Damjanović.

Telefonske linije ponovno su se otvorile, a dok se čeka konačna odluka tko odlazi u finale, dečki su s Gopcem i Ginom otpjevali hit Psihomodo Popa 'Nebo'.

  • +9
The Voice Hrvatska (9. emisija) Izvor: Promo fotografije / Autor: Dario Njavro za HRT

Ani Širić se u finalu pridružio Luka Novokmet, nakon čega je došlo vrijeme za Dinin tim. Čast da prva nastupa dopala je Natali Radovčić koja je otpjevala 'Caruso' u izvedbi Lare Fabian. Dino Jelusić nije krio oduševljenje, potvrdivši još jednom kako je sretan što ju je 'oteo' Urbanu.

'Sve je točno kako treba biti, ti si tu jer trebaš tu biti', rekao joj je Dino, a potom je na pozornicu stigao Jakov Peruško Rihtar i otpjevao Olivera Dragojevića 'Dva put san umra'.

'Nikad me nisi iznevjerio, sve je bilo iskreno, nije bilo igara. Hvala ti na ovome', poručio mu je Dino.

Treća tura glasovanja je započela, a dok se čeka tko ide u finale, Natali i i Jakov su s Dinom Jelusićem, glazbenim producentom Filipom Majdakom i vokalni trener Matej Predojević Petrić otpjevali njegovu pjesmu 'The Great Divide'.

Ani Širić i Luki Novokmetu pridružio se Jakov Peruško Rihtar. Ostala je još jedna nepoznanica - tko će iz Vanninog tima otići u finale.

Prvi je stigao Martin Kosovec i zapjevao The Righteous Brothers i 'Unchained Melody'. 'Ovaj glas apsolutno vodi na raznorazna mjesta i to nije samo moja konstatacija, to sad već zna cijela nacija.'

Posljednji večeras nastupio je Sergej Božić s pjesmom 'Još i danas zamiriši trešnja', koju su svojedobno pjevale Gazde, ali i Toše Proeski. 'Nepravda je da jedna od ove dvojice ne ide u finale, ali tako su se posložile karte', poručila im je Vanna.

Dok se čeka posljednje glasovanje večeras, Martin i Sergej su s Vannom i vokalnom mentoricom Djordjijom Palić otpjevali njezin hit 'Kao Da Me Nema'. Nakon toga proglašen je i posljednji finalist - Martin Kosovec, nakon čega Vanna više nije mogla zadržati suze i emocije.