šč!

O nastupu Leta 3 oglasila se i Severina, ali i Maja Šuput s Bloomom

10.05.2023 u 12:20

Bionic
Reading

Hrvatska sreća na Euroviziji stala je 2017. godine, kada je u Ukrajini u finalu hrvatske boje branio Jacques Houdek. Ipak, sreća nam se osmjehnula ove godine pa je hrvatska pjesma 'Mama ŠČ' izborila svoje mjesto u finalu, a naši predstavnici na prethodnim izdanjima Eurovizije pružili su podršku kolegama iz Leta 3

Sinoć je u Liverpoolu održan pravi spektakl koji će hrvatska glazbena scena i eurovizijska delegacija dugo pamtiti. Nakon šest godina Hrvatska se plasirala u finale Eurovizije, a reakcije koje smo izazvali pljušte sa svih strana. Pjesma tako znakovite političke poruke i nastup s tako zanimljivom kostimografijom i scenografijom u svakom su izazvali bar nekakvo mišljenje. Dok neki luduju, drugi ne odobravaju nastup - a mišljenja su podijeljena i među glazbenicima koji su imali čast nastupati na Euroviziji.

Već nakon pobjede na Dori bilo je jasno da ova pjesma neće biti jednako dobro prihvaćena, već da će se mišljenja razlikovati od osobe do osobe. Međutim 'ŠČ euforija' je posve zaokupila Hrvatsku i pozitivni komentari nisu prestajali stizati.

Među prvima na pobjedi čestitala je Severina! Pjevačica koja je izvela jednu od najpopularnijih naših uzdanica na Euroviziji, 'Moja štikla', velika je obožavateljica Leta 3, što je priznala i na Instagramu.

'Mama ljubila morona... ŠČ! Podržite Let 3 na njihovom letu na Dori. Uz drugarski pozdrav, moja ŠČikla', napisala je podržavši kolege, čiji je nastup pratila i sinoć uz odgovarajuće rekvizite. Pohvalila se tako da prati Euroviziju u 'ŠČ čarapama', istima kakve su naši predstavnici nosili na pozornici u Liverpoolu.

Mama Maja i sin Bloom također su se pridružili porukama podrške Letu 3! Maja Šuput još davno je otkrila da ima želju predstavljati Hrvatsku na Euroviziji, a da ona i Grubnić imaju već sto ideja. Dotad njezin sinčić Bloom uči kako reći 'ŠČ'.

Jacques Houdek suzdržao se komentara na nastup Leta 3 na Euroviziji, ali je zato napisao svojevrstan osvrt nakon pobjede na Dori.

'No ponekad upravo kad ne kažemo ništa - rekli smo sve. Da, da... Čak se i meni može dogoditi da zauzdam svoju jezičinu. Naravno da sam gledao Doru. Komentirao sam sve s Marijom Šerifović. No to će ostati striktno među nama, je li tako, Maro?' napisao je Houdek, uz prognozu da će se 'stričeki na traktorima' svidjeti ljubiteljima ovog glazbenog spektakla.

Jučer su prijenos iz Liverpoola pratili i ostali hrvatski predstavnici na prethodnim izdanjima Eurovizije, među njima i Damir Kedžo, koji je pozvao pratitelje da podrže Hrvatsku. Mia Dimšić otkrila je da prijenos gleda u društvu prijatelja uz koktele, Franka Batelić objavila je veliko 'ŠČ' u znak podrške riječkom bendu, a jedna od naših najvećih, no neuspjelih uzdanica Albina još uvijek se nije oglasila.

  • +23
Let 3 u Liverpoolu Izvor: Cropix / Autor: Livio Andrijic