VUČIĆEVIĆ ŠALJE 200 RADNIKA KUĆAMA

'Zbog Fižulića zatvaramo sve trgovine Turbo limač!'

27.06.2011 u 17:17

Bionic
Reading

Nakon što je Magma zabranila novom većinskom vlasniku Turbo limača korištenje tog branda, iz tvrtke Adria Design najavljuju zatvaranje 29 trgovina i slanje više od 200 radnika kućama

Prvo značajnije srpsko ulaganje u Hrvatsku doživjelo je debakl: prvo je Goranko Fižulić optužio Slobodana Vučićevića, čiji je NCA Investment preko tvrtke Adria design preuzeo većinski paket Turbo limača da mu je ostao dužan, pa je srpski biznismen uzvratio optužbama o neovlaštenom Magminom korištenju branda Turbo Limač i zaprijetio tužbom pred Arbitražnim sudom u Parizu.

Na sudu je Fižulić pobijedio u prvoj rundi, no samo ako se pobjedom može smatrati činjenica da je zabranio tvrtki Adria design, u kojoj drži 49 posto dionica, korištenje branda Turbo Limač.

Sada iz Adria Designa uzvraćaju priopćenjem da su primorani, nakon sudskog rješenja, današnjim danom zatvoriti svojih 29 prodajnih mjesta i više od 200 zaposlenika poslati kućama.

'Rješenje koje smo danas primili smatram doista skandaloznim. NCA Investment kupnju osam robnih marki, među kojima je najznačajnija Turbo limač, i 51-postotni udio u Adria Designu, platio je 18 milijuna eura. Ne samo da nam Magma, tj. Goranko Fižulić kao manjinski vlasnik Adria Designa opstruira i onemogućava rad od samih početaka partnerstva, nego nam se sada zabranjuje i da koristimo ono što smo platili. Zahtjevom za ovom privremenom mjerom Goranko Fižulić dokazuje da ga uopće ne zanima dobrobit zajedničke tvrtke ni njezinih zaposlenika, nego isključivo vlastita. Legalisti smo, poštovat ćemo odluku suda, a to u ovom trenutku ne znači ništa drugo nego da odmah moramo zatvoriti sva svoja prodajna mjesta, a više od 200 ljudi koji u njima zarađuju svoje plaće do daljnjeg poslati kućama. Adria Design je i u ovih nekoliko mjeseci, zbog odnosa Goranka Fižulića prema zajedničkoj tvrtki, pretrpjela milijunske gubitke, a zatvaranje trgovina dodatni je udarac koji će nam, nesumnjivo, nanijeti ogromnu materijalnu štetu', izjavio je Slobodan Vučićević, član uprave Adria Designa.

Pravni zastupnik NCA Investment Group Mladen Gajski smatra da je u sudskom rješenju najspornije što, ne samo da se zabranjuje raspolaganje, dakle otuđenje ili opterećenje kupljenih robnih marki, nego i njihovo korištenje.

'To je kao da kupite, platite i na sebe prenesete kuću, a prodavatelj vas za nekoliko mjeseci tuži jer navodno niste platili garažu i na temelju toga vam sud zabrani ne samo da tu kuću prodate, nego da u njoj i stanujete. Tu mjeru smatramo pravno neodrživom i u danom roku podnijet ćemo žalbu na rješenje Trgovačkog suda', rekao je Gajski.
Vučićević se nada da će sud prihvatiti njihovu žalbu i hitno ukinuti mjere zabrane korištenja brenda Turbo limač, napominjući da je ovime opasno ugrožena njegova investicija, ali i opstanak tvrtke i sva radna mjesta u njoj.