IZIGRAN KRALJ IGRAČAKA?

Fižulić se razilazi sa srpskim partnerom

08.06.2011 u 10:36

Bionic
Reading

Nakon samo šest mjeseci puca partnerstvo između beogradskog poduzetnika Slobodana Vučićevića, vlasnika kompanije NCA Investment Group i Goranka Fižulića, vlasnika Magme. Najavljivan kao najveći srpski ulagač u Hrvatsku, Vučićević je sa 25 milijuna eura postao vlasnik 51 posto Turbo limača, Fižulićeva biznisa s igračkama

Tjednik Globus piše da zagrebački poslovni krugovi bruje kako je pitanje dana kad će se Vučićević i Fižulić definitivno poslovno razići, a dosad najveće srpsko ulaganje u Hrvatsku nakon samo šest mjeseci neslavno završiti.

Ključni razlog razlaza partnerstva mogao bi biti taj što Vučićević nije do kraja ispoštovao svoje financijske obveze prema Magmi, dakle nije platio sve što je dogovoreno.

Prema onome što smo uspjeli doznati, presudni je dan za raskid ovog poslovnog partnerstva bio 31. svibnja: to je bio zadnji rok do kada je Vučićević morao Fižuliću isplatiti zadnju ugovorenu ratu, a riječ je o 6,5 milijuna eura.

Do spomenutog datuma taj novac nije sjeo na račun Magme, što je novinarima Globusa potvrdio i Goranko Fižulić, nakon čega je postalo posve jasno da strateško partnerstvo zagrebačkog i beogradskog poduzetnika neće biti uspješno realizirano. Navodno se pokušava pronaći rješenje za što bezbolniji raskid poslovnih odnosa kako bi se izbjegao i eventualni sudski epilog.

Magma i na Burzi progovorila o dugu

NCA Investment group, beogradska tvrtka koja je u prosincu prošle godine kupila 51 posto udjela u Magminim tvrtkama kćerima za 24,6 milijuna eura, nije uplatila ukupni dogovoreni iznos definiran sporazumom do krajnjega roka 31. svibnja, priopćila je danas Magma putem Zagrebačke burze, javlja Hina.

Magma d.d. i NCA Investment group d.o.o. potpisali su u prosincu 2010. krovni sporazum o prodaji 51 posto udjela u Magminim društvima kćerima, ukupne vrijednosti 24,6 milijuna eura. No, NCA Investment group nije uplatio cjelokupan kupoprodajni iznos do kraja svibnja, što je bio krajnji rok definiran krovnim sporazumom, navodi se u priopćenju.

Društvo NCA Investment group, do sada je uplatilo 18 milijuna eura, koja se odnosi na kupoprodaju 51 posto udjela u društvu Adria Design (15 milijuna eura) i njegovu dokapitalizaciju (3 milijuna eura), stoji u priopćenju.

Preostalih 6,6 milijuna eura odnosi se na kupnju 51 posto poslovnih udjela u društvima Magma B d.o.o. BiH, Magma international d.o.o. Srbija, Kozmolina d.o.o. Srbija i Fides distribucija d.o.o. Hrvatska. Pregovori o potpunom ispunjenju odredbi krovnog sporazuma su u tijeku, zaključuje se u priopćenju Magme.