ugovor s marriotom

Rijeka dobiva Tribute Portfolio hotel

25.04.2024 u 16:21

Bionic
Reading

Jadran hoteli Rijeka potpisali su u četvrtak ugovor s Marriott Internationalom za otvaranje prvog Tribute Portfolio hotela u Rijeci, a planira se da će otvoriti svoja vrata krajem 2024. godine

Riječ je o hotelu Jadran u riječkoj četvrti Pećine, koji se potpuno preuređuje kako bi postao dio hotelskog lanca Tribute Portfolio.

Ugovor su potpisali potpredsjednica razvoja za srednju i jugoistočnu Europu u Marriott Internationalu Silvija Lovreta te izvršni direktor i član Uprave Jadran hotela Rijeka Kristian Šustar, a potpisivanje tog ugovora pozdravio je riječki gradonačelnik Marko Filipović.

Šustar je podsjetio je da je ta tvrtka promjenom vlasništva prije godinu i pol počela promišljati turizam na novi način. Govoreći o uređenju prvog Tribute Portfolio hotela u Rijeci, Šustar je istaknuo da je to samo prvi korak u suradnji, u sklopu vrlo intenzivnog i ambicioznog plana razvoja tvrtke. Ocijenio je da će hotel Jadran time dobiti posve novi sjaj. Građevinska dozvola za radove je izdana i oni se uskoro pokreću. Autor projekta je riječki arhitekt Saša Randić.

Kako je naveo Šustar, unutrašnjost hotela se preuređuje u potpunosti, a vrijednost ulaganja je oko 5,5 milijuna eura. Završetak radove se planira pred Božić ove godine.

Lovreta je istaknula je da je Tribute Portfolio skupina individualnih hotelskih brendova, a čine ga hoteli s jedinstvenom kvalitetom i identitetom. Zahvaljujući ovom partnerstvu, hotel Jadran će ubuduće imati pristup novim tržištima, rekla je.

Riječki gradonačelnik Marko Filipović izrazio je zadovoljstvo ovom investicijom te dolaskom Marriott International grupacije u Rijeku. Nakon Hiltona, ovo je drugi internacionalni brend u gradu, rekao je. To će značiti mnogo u promociji grada kao turističke destinacije, naveo je gradonačelnik.

Vlasnik tvrtke Jadran hoteli Rijeka od studenoga 2022. godine je Brown Hotels Grupa. Tom akvizicijom postala je vlasnik sedam hotela, dva restorana i turističkog kampa koji se nalaze na području Rijeke, Kostrene i Kraljevice.