DRUŠTVO SVJETSKIH MOĆNIKA

Trilaterala obrisala Kolindu, ostali Hanžeković i Luković

10.04.2015 u 21:34

Bionic
Reading

Na najnovijem popisu članova tajnovite Trilateralne komisije više nema Kolinde Grabar Kitarović. Hrvatska je tako spala na dva člana u ovom moćnom društvu nakon što je Grabar Kitarović preuzela dužnost predsjednice čime je automatski skinuta s popisa članova

Trilateralna komisija napokon je osvježila popis svojih članova. Tako se na njemu nije našla hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Njezino je ime pak osvanulo u rubrici 'bivši članovi' u koju je automatski smještena nakon što je preuzela funkciju u izvršnoj vlasti.

Članovi Trilateralne komisije ugledna su imena iz svijeta politike i biznisa, no kako bi sačuvali neslužbeni karakter komisije, kada stupe na neku državnu funkciju, ne bi više trebali biti članovi. U društvu je bivših članova i estonski predsjednik Toomas Hendrik Ilves, Francis Maude, član britanskog parlamenta, danska ministrica Margrethe Vestager…


Hrvatska sada u Trilateralnoj komisiji ima dva člana: Franju Lukovića, dugogodišnjeg predsjednika Uprave Zagrebačke banke koji je otišao s te funkcije krajem prošle godine te, kako mu mediji tepaju, najmoćnijeg i najbogatijeg odvjetnika u Hrvatskoj Marijana Hanžekovića.

Iako pobornici teorija zavjera govore kako Trilateralna komisija s Družbom Bilderberg čini svjetsku vladu u sjeni kojoj je u interesu smisliti i provesti novi svjetski poredak, najnoviji hrvatski član Trilaterale Marijan Hanžeković to je odlučno odbacio.

'Nije to nikakva vlada. To je glupost. Riječ je o grupi istaknutih ljudi koja promišlja o aktualnim geopolitičkim problemima u svijetu', kazao je Hanžeković prošle godine za tportal. Kazao je da mu je posebno smiješno kada se Trilateralnu komisiju povezuje s urotama.

Članovi, kaže, mogu biti ugledne, ali neovisne osobe koje mogu nečemu doprinijeti. Članom se ne može postati na vlastiti zahtjev, već samo na poziv. 'Očito su smatrali da sam neovisan, a drugo, da možda u nekakvim promišljanjima mogu kompetentno govoriti o problemima društva u kojem živimo', objašnjava. Članovi Trilateralne komisije, pojasnio nam je, ne sastaju se redovno, već prema 'vlastitom nahođenju i želji da se angažiraju'.