MILANOVIĆ ODGOVORIO GROZD-U

'Razmišljam da osnujem udrugu roditelja zbog povijesti i književnosti'

04.01.2013 u 14:44

Bionic
Reading

Iako se prepirke u javnosti o zdravstvenom odgoju odvijaju već tjednima, uglavnom između Crkve i ministra obrazovanja Željka Jovanovića, svoj stav danas je izrazio i premijer Zoran Milanović, i to kako bi se osvrnuo na stavove GROZD-a

Govoreći na domjenku Srpskog narodnog vijeća povodom pravoslavnog Božića, Milanović se osvrnuo i na djelovanje GROZD-a i stavove koje ta 'udruga roditelja' zastupa.

'Ovih dana se vodi jedna vrlo loša i ružna prepirka oko nekih svjetonazorskih pitanja. Ja sad idem korak dalje u jednu legitimnu provokaciju i razmišljam da osnujem udrugu roditelja koji imaju problema, ne sa kurikulumom i istaknutim rečenicama koje nitko djecu neće učiti, nego s konkretnim elementima gradiva u našim udžbenicima, recimo iz povijesti, s kojima se ja ne slažem, ni moja supruga, ni naši prijatelji, i ne želim da moj sin to polaže. Je li to ispravan potez jednog građanina ili predsjednika Vlade? Mislim da ne bi bio i zato to neću napraviti. Ovdje govorim da je nešto protivno mom svjetonazoru, mom shvaćanju činjenica, ali svejedno iz nekih razloga prelazim preko toga i dopuštam da moje dijete to uči. Imam problema s nekim elementima literature i književnosti jer znam da su neki značajni autori književnici bili antisemiti i imam problema da se o tome uči u osnovnoj školi i da se na taj način valorizira taj književnik. Da li da osnujem udrugu, da li bi to bio pravi put? Možda bi, ali to nije moj put', poručio je Milanović i pozvao sve na kompromis.

Podsjetimo, protiv zdravstvenog odgoja prvo se na noge dignula Crkva, a o svemu je uskoro progovorila i udruga Glas roditelja za djecu - GROZD koja je Ministarstvo obrazovanja optužila da kroz 'zdravstveni odgoj nameće homoseksualnu propagandu'.