MITO ZA SANADERA

'Ježić je umjesto novca u zalog dao vrijednosne papire'

26.11.2012 u 18:54

Bionic
Reading

Robert Ježić, jedan od glavnih svjedoka u postupku protiv Ive Sanadera u aferi INA-MOL i Hypo, zbog kojih je bivši premijer prošlog tjedna nepravomoćno osuđen na deset godina zatvora, obećao je pred sucem Ivanom Turudićem da će do današnjeg dana uplatiti pet milijuna eura mita koje je navodno čuvao na svom računu za Sanadera, ali to se još nije dogodilo

Prije točno mjesec dana sudac Ivan Turudić opomenuo je svjedoka Roberta Ježića jer nije u proračun uplatio pet milijuna eura sa svog računa u Švicarskoj.

Ježić se tada pravdao da nije dobio detaljne upute i da će najkasnije u roku od 30 dana taj iznos uplatiti u proračun. Rok za uplatu istekao je danas, a sasvim je jasno da Ježić to neće učiniti jer ne mora.

Glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić rekao je da je to bio apel suca u kontekstu iskaza Ježića koji je rekao da je taj novac prebačen na račun njegove tvrtke u Švicarskoj.

Iako Sanaderov odvjetnički tim tvrdi da Ježić novac nema i da ga je potrošio, njegov odvjetnik Marijan Hanžeković za RTL je rekao kako je njegov klijet dao vrijednosne papire u zalog.

'Ježić je dao vrijednosne papire u zalog. Oni su garancija za slučaj kada presuda postane pravomoćna. Koja banka može provesti transakciju ako presuda nije pravomoćna?' upitao se Ježićev odvjetnik.