MILINOVIĆ PROTIV SUSPENZIJE

'Zviždača' Sladoljeva treba hitno vratiti na posao

Darko Milinović

Darko Milinović

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Dragan Matić

Ministar Darko Milinović sljedećeg tjedna će razgovarati s ravnateljicom Imunološkog zavoda o povlačenju suspenzije

'Inzistirat ću kod ravnateljice Imunoškog zavoda da dr. Srećka Sladoljeva pod hitno vrati na posao', najavio je jučer ministar zdravstva Darko Milinović, koji će stoga idući tjedan razgovarati s ravnateljicom Zavoda Tatjanom Sindik-Milošević kako bi je uvjerio da bi bilo najbolje da povuče suspenziju dr. Sladoljevu. Da može, ministar tvrdi da bi joj naredio da ga vrati na posao, piše Jutarnji list.

'Kada bi Ministarstvo zdravstva imalo upravljačka prava nad Zavodom, ravnateljici bih naredio da povuče svoju odluku', naglasio je Milinović, koji smatra da je njezina odluka bila prenagla.

Sladoljev
je, podsjetimo, odlukom ravnateljice prije deset dana udaljen s radnog mjesta i zabranjen mu je ulazak u zgradu Imunološkog zavoda jer je javno progovorio o sklapanju štetnog ugovora s tvrtkom Novartis za nabavu neregistriranog cjepiva protiv svinjske gripe vrijednog 330 milijuna kuna.

'Svatko je nevin dok mu se ne dokaže drukčije. Zato smatram da je ravnateljica trebala pričekati da DORH i USKOK završe svoj posao. Tek ako nadležne institucije utvrde da dr. Sladoljev nije govorio istinu, onda ravnateljica treba procijeniti je li on svojim izjavama nanio štetu Zavodu te donijeti odluku o njegovu statusu', rekao je Milinović, koji vjeruje da u radu Imunoškog zavoda nije bilo nepravilnosti. No ako je dr. Sladoljev upozorio na nepravilnosti, onda ga se, naglašava ministar, ne smije kažnjavati.

'Čak i da je dr. Sladoljev otkrio stavke iz ugovora koje nije smio, ako je time razotkrio moguće malverzacije, onda je to važnije nego kršenje Statuta Zavoda.

Dr. Sladoljev je upozorio na neke stvari i treba sve provjeriti, jer politika cijele Vlade, pa tako i mene kao ministra zdravstva, jest nulti prag tolerancije prema korupciji', poručio je ministar zdravstva.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi