ENORMNE BROJKE

Zrakom i morem kroz Split za vikend prošlo 100 tisuća ljudi

  • Autor: S. S./Hina
  • Zadnja izmjena 16.07.2017 14:45
  • Objavljeno 16.07.2017 u 14:45
Splitski aerodrom
Splitski aerodrom Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanović
Više od sto tisuća putnika stiglo je u Split ili otišlo iz njega u druge destinacije ovoga vikenda, u kojem je do sada zabilježen dolazak i odlazak čak 200 zrakoplova i 40 putovanja morem, doznaje se u nedjelju u Zračnoj i Trajektnoj luci Split.

Voditelj prometno-tehničkog sektora Zračne luke Split Mate Melvan za Hinu je izjavio kako će tijekom dva dana vikenda na njihovu pistu sletjeti i poletjeti ukupno 200 zrakoplova s 52 tisuće putnika iz svih dijelova svijeta.

 Kazao je i kako je primjetan i veliki broj mladih putnika koji u Split dolaze radi Ultra Europe Festivala, no i dodao da je 'bez obzira na njih primjetan enormno veliki broj putnika'.

 Ništa manje gužve ovoga vikenda nema ni u Trajektnoj luci, u kojoj se od koordinatora Jadrolinijinog područja Split Ante Mrvice doznaje kako je u toj luci zabilježeno ukupno 40 putovanja, od čega 33 trajektne i sedam katamaranskih linija.  

 "Subota nam je bila rekordna s 40 putovanja, a u 13,30 sati smo čak imali i dodatnu liniju za Supetar. Procjenjujemo da će ovaj vikend kroz našu luku proći ukupno 50 tisuća putnika u oba smjera", kazao je Mrvica.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal
404 - tportal