hotel valkane

Zoričić: Kao gradonačelnik Pule dužan sam izaći na referendum. Nisam ničiji igrač u ovoj priči

07.10.2022 u 14:19

Bionic
Reading

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić izjavio je u petak novinarima da je kao izabrani gradonačelnik dužan izaći na nedjeljni referendum o Lungomaru te je ujedno pozvao građane da izađu na referendum i iznesu svoje stajalište o mogućoj gradnji Hotela Valkane

"Kao izabrani gradonačelnik vjerujem da sam dužan izaći na referendum. Izaći ću i iskazati svoje mišljenje, a svi oni koji su u prilici i osjećaju da je važno kazati što misle o toj temi pozivam da izađu i iznesu svoj stav", rekao je Zoričić dodavši kako je to "početak i kraj svake demokratske rasprave".

Ustvrdio je kako je Grad Pula ispunio sve obveze prema članovima Građanske inicijative za Lungomare, jer su oni "naši građani, a ne politička opcija", od poštivanja datuma održavanja referenduma, izdavanja obavijesti o biračkim mjestima do izbora samog Povjerenstva za provedbu referenduma.

"Moje je poštivati zakone dok je Možemo s druge strane iskoristio naše sugrađane iz Građanske inicijative. Bivša predsjednica Gradskog vijeća i čelnica pulskog Možemo Dušica Radojčić je osobno u svom automobilu odnijela kutije s potpisima građana hvaleći se time. Vjerujem da su ljudi znali da ona skuplja potpise, ne bi potpisali zbog nje, oni su potpisali zbog članova inicijative", kaže Zoričić.

Možemo je priču oko referenduma apsolutno politički iskoristio, ja sam njima odavno rekao da su "kavijar ljevica", odnosno elitistička ljevica, i neću nikome dopustiti da me stavlja na stranu investitora. Ja nisam ničiji u ovoj priči, poručio je.

"Podsjećam da sam gradonačelnik 15 mjeseci, da su prostorni planovi doneseni puno prije mene, da je moja tema bila samo nogometni teren na Valkanama, a sve ostalo su laži, pogotovo iz ekipe pulskog Možemo", rekao je Zoričić.

Ustvrdio je kako je "ovo početak političkog kraja pulskog Možemo, a vidjet ćemo u ponedjeljak tko više voli Lungomare".