pulska previranja

Predan zahtjev za lokacijsku dozvolu za sporni hotel Valkane

01.10.2022 u 10:22

Bionic
Reading

Arhitektonski studio 3LHD je u ime investitora, Hotela Valkane d.o.o., predao zahtjev za lokacijsku dozvolu za gradnju hotela na području bivšeg napuštenog kamenoloma čime Puljani "sada imaju konačnu potvrdu" da će hotel izgledati kako je u travnju i predstavljen u javnosti, izvijestio je investitor.

"Podnijeli smo zahtjev za lokacijsku dozvolu koji je u potpunosti u skladu s projektom koji smo prezentirali još u travnju ove godine. Svega smo se naslušali i pročitali u medijima te smo iznenađeni koliko se površno interpretira koncept i ideja ovog zahvata u prostoru", rekli su iz studija 3LHD te dodali kako je u konačnom projektu "jasno vidljivo" da se ne dira šuma, plaža niti Lungomare i da će se izvesti novi park otvoren za javnost.

Izvijestili su i o daljnjim koracima.

"Nakon što bude izdana lokacijska dozvola i dobijemo posljednje smjernice ovisne o brandu koji će upravljati hotelom, slijedi daljnje projektiranje, glavni projekt, građevinska dozvola i na koncu gradnja", naveli su.

Voditelj projekta Zoran Kostić poručio je da su se - iako je resorno ministarstvo dalo jasnu uputu kako je nebitno je li zahtjev podnesen prije ili poslije referenduma, odnosno da, dok god GUP nije izmijenjen, stari plan vrijedi - kao investitor, htjeli držati ranije najavljenog plana, ali i odagnati sve sumnje i neistine koje su se proteklih mjeseci plasirale oko planova koje imaju.

Investitori, Hotel Valkane d.o.o., podsjetili su kako će hotel biti udaljen 160 metara od mora i 125 metara od šetnice, a da šetnica Lungomare ostaje otvorena za sve kao i do sada, bez obzira na referendum, "jer sve što se radi, radi se na području nekadašnjeg kamenoloma na privatnom zemljištu".

"Ne samo da projekt ne zadire u postojeći javni prostor, već će se u sklopu projekta on povećati te će se posaditi novih 200 stabala. Jednostavno nema diranja šume, nema rampi ni ograda", ustvrdili su.

Podsjetimo, skupina građana u Puli protivi se izgradnji hotela te će se 9. listopada održati lokalni referendum o ovom projektu.

Hotel Valkane Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hotel Valkane