obilazak terena

Zoran Milanović u Petrinji opleo po Pleteru, 'koji je zaštićen kao lički medvjed', o 'kokošarenju' u obnovi i Baniji/Banovini

13.01.2021 u 13:37

Bionic
Reading

Zoran Milanović, predsjednik RH, nakon sastanka s gradonačelnikom Petrinje Darinkom Dumbovićem, gradonačelnicom Siska Kristinom Ikić Baniček i dogradonačelnicom Gline Brankom Bakšić Mitić komentirao je angažman tvrtke Pleter umjesto ugostitelja volontera, obnovu nakon rata, kao i koristi li termin Banija ili Banovina

'Obišao sam nekoliko obitelji u Majskim Poljanama. I tako sam bez najave vidio kakvo je stanje na terenu. Radi se, dosta je šteta i to u obnavljanim kućama u prognaničkom selu Sibić, koje su sad neupotrebljive. To je nevjerojatno', rekao je Milanović.

Poručio je da se čuo s premijerom te je došao obići ljude i ne želi komentirati kako se i što radi.

Upitan je da komentira činjenicu da je tvrtka Pleter preuzela pripremanje toplih obroka umjesto ugostitelja volontera.

'Ne znam kakav doprinos daje Pleter, ali bio bih sretniji da za taj novac mogu to napraviti lokalni ugostitelji. Pleter je zaštićen kao lički medvjed. Pleter nisu konobari od terakote koji čekaju da izlete iz zemlje. Nemam odgovor na pitanje jesu li trebali izaći ranije na teren', kazao je predsjednik.

Komentirao i lošu poslijeratnu obnovu.

'Tu se kokošarilo, to je potkradanje. Kuće su građene po lošim projektima, kralo se na materijalima. To je po meni otišlo u zastaru. Ne znam što bi DORH mogao tu raditi. Koga ćete optužiti nakon 20 godina, to je naša sramota', rekao je Milanović.

Osvrnuo se i na ulogu medija te poručio kako ti kad si na vlasti mora biti jasno da je vlast jača od medija jer ima puno više resursa.

'Medije treba pustiti da rade ono što rade', rekao je predsjednik.

Na pitanje Banija ili Banovina, Milanović je odgovorio kako je svojedobno čuo jednu poslovicu.

'Banija je... ne mogu dovršiti zbog opscenosti. Više fakat ne znam kaj je istina. Mislim da je Banija ipak samo Banija, a Banovina je Hrvatska i zgrada u Splitu', kazao je Milanović.

  • +27
Zoran Milanović u obilasku Petrinje 13. siječnja Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX