predomislio se

Zoran Mamić odustao od tužbe protiv Vojka V. i Grše

23.05.2023 u 18:37

Bionic
Reading

Bivši sportski direktor, trener i igrača Dinama Zoran Mamić odustao je od kaznenog progona protiv splitskih glazbenika Vojka V i Grše. Kazneni postupak pred Općinskim sudom u Splitu bit će iz tog razloga obustavljen.

Mamić je Vojka i Gršu tužio za klevetu zbog pjeme 'Mamići' koju su objaviili 2021. godine i koja na YouTubeu ima 1,2 milijuna pregleda.

Po punomoćnici, odvjetnici Jovani Puhalo dostavio je priopćenje javnosti koje prenosimo u nastavku:

'Smatram da je tvrdnja 'stalno na koki' kleveta koja mi je uzrokovala štetu radi višeznačne tragičnosti života koja se može povezati s time riječima. Neistinite tvrdnje ne bi smjela eskulpirati umjetnička sloboda koja bi morala imati društvenu granicu. Ta granica bi trebala postojati u odnosu na svakoga.

Međutim, bez obzira na štetu koja mi je već učinjena smatram da bi svaki daljnji korak dodatno punio medijski prostor neprikladnim sadržajem, a kakvim osobno smatram i tekst sporne pjesme za društvo u cjelini'.

Zoran Mamić bjegunac je od hrvatskog pravosuđa koje ga je pravomoćno osudilo na 4 godine i 8 mjeseci zatvora zbog izvlačenja više od 100 milijuna kuna iz zagrebačkog nogometnog kluba. Trenutno se nalazi u Bosni i Hercegovini, zemlji čije državljanstvo posjeduje i koja ga ne želi izručiti Hrvatskoj.

Mlađi Mamić je pozvan je bio da se početkom ožujka pojavi na splitskom Općinskom sudu u povodu tužbe za kazneno djelo klevete koju je podnio protiv Andrije Vujevića i Grge Šipeka, odnosno Vojka i Grše.

Mamića je bio pozvan kao privatni tužitelj na ročište na kojem bi se utvrdilo postoji li mogućnost mirenja među strankama. U slučaju dolaska u Hrvatsku Mamić bi bio automatski uhićen pa ne čudi što se ohladio od tužbe protiv spomenutog glazbenog dvojca.