VLAHUŠIĆ SLAVODOBITNO

'Zlonamjerni nek' namjeste sat na 365 dana puta četiri godine'

Bionic
Reading

U pratnji supruge novi-stari dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić stigao je u svoj izborni stožer oko devet i pol sati. Uz pljesak i povike 'Andro, Andro' primio je čestitke okupljenih, a pred njega su ispred hotela izašli njegov stranački kolega Antun Pravedan i budući zamjenik gradonačelnika Nenad Vekarić, piše Dubrovački vjesnik

Vlahušić je odmah predstavio i novog odgovornog u gradskoj upravi za gospodarstvo i komunalije Željka Raguža. Na dar od okupljenih dobio je žutu radničku kapu i letvu.

'Dubrovnik ima pravo samo na jedno - biti najbolji. Četiri godine stalno su sumnjalo da postoji čovjek koji priča bajke, ali građani su dovoljno mudri i prepoznali su da nije riječ o bajkama. Na izbore su izašli ljudi stariji od 18 godina koji ne vjeruju u bajke, što su i pokazali', kazao je Vlahušić zahvaljujući se svima, posebice SDP-u i DDS-u koji su ga podržali u drugom krugu.

'Mnogi me pitaju - što sutra? A sutra ujutro je obični ponedjeljak i nastavljamo s radom. Od nas se može učiti, nećemo biti zločesti niti prljavi. A one zlonamjerne i zločeste molio bih da namjeste sat na 365 dana puta četiri godine', izjavio je Vlahušić te čestitao svom protukandidatu Teu Andriću na sudjelovanju u kampanji.

Uz ovacije i pljesak njegovih pristaša, dočekana je Vlahušićeva izjava na Novoj TV. Znakovito je, navodi Dubrovački vjesnik, da je izjavu dao na Ilijnoj glavici - jednom od najvećih gradskih projekata za vrijeme njegova prošlog mandata. Vlahušić je izjavio da se za projekt golfa na Srđu uskoro očekuju još neke suglasnosti te da će taj projekt ići. Za većinu u vijeću mu, kako je naveo, ne treba Inicijativa golf na Srđu koja u vijeću ima čak tri vijećnika. Naglasio je da će Dubrovnik uskoro postati najuspješniji europski grad.

'Presuda kojom sam u tzv. aferi Šipan nepravomoćno proglašen krivim je smiješna. To je jedini slučaj koji je za nematerijalnu štetu vodio USKOK, što dovoljno govori. Sutkinja je u obrazloženju presude kazala da sam iznjevjerio povjerenje birača. Mislim da će nakon ovih izbora promijeniti mišljenje', poručio je Vlahušić s Ilijne glavice, odgovarajući na pitanje što će učiniti ako presuda postane pravomoćna na njegovu štetu.