BANDIĆ NA SKUPŠTINI OBEĆAO

Žičara do 2015. godine, odluka o Maksimiru do kraja ove

18.07.2013 u 11:44

Bionic
Reading

'Žičara na Sljemenu bit će gotova do kraja 2015. ako resorno ministarstvo i Vlada RH usvoje Prostorni plan (PP) Parka prirode Medvednica', kazao je Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik na aktualnom satu Gradske skupštine

Gradonačelnik je naveo kako ima čvrsta uvjerenja Hrvatskog skijaškog saveza da će kod ministrice Anke Mrak Taritaš izlobirati usvajanje PP Medvednica što je preduvjet za gradnju nove žičare.

'Kada riješimo pitanje žičare, riješit ćemo i pitanje vršnog prometa na Sljemenu, odnosno moći ćemo ga zatvoriti za automobile. Ako svatko odradi svoj dio posla, žičara će biti gotova do 2015. godine', kazao je Bandić odgovarajući na pitanje Margarete Mađerić iz HDZ-a.

Nenada Matića iz HSS-a zanimalo je pak što će se u doglednoj budućnosti događati sa stadionom Maksimir odnosno hoće li se zapadna tribina natkrivati ili neće te kada će se u funkciju staviti 25 tisuća kvadrata neiskorištenih poslovnih prostora.

'U krizno vrijeme govoriti o tribinama ravno je političkom samoubojstvu. Nemojmo podcjenjivati građane. Niti sam ga rušio, niti sam ga gradio. To nije moj projekt u koji se ulupalo 673 milijuna kuna samo u tribine. Do konca godine donijet ćemo konačnu odluku o tome hoćemo li ostati na Maksimiru, jer smo radili projekt stadiona na Kajzerici', zaključio je Bandić.