SPOMINJU I STALJINIZAM

Ženske udruge iz rata ogorčene napadima na Grabar Kitarović

15.01.2017 u 20:05

Bionic
Reading

Desetak ženskih udruga iz Domovinskog rata izrazilo je u nedjelju ogorčenje ‘neopravdanim i neprijateljskim’ napadima na predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović te zatražilo njenu zaštitu

Udruge su priopćile kako posljednjih dana traje neviđena hajka na legalno izabranu predsjednicu države i to od ‘predvodnika koji nas žele vratiti u zagrljaj jugofilskih, staljinističko-boljševičkih struktura poraženih u cijelom svijetu - osim u Hrvatskoj.

Predsjednica, legalno izabrana voljom naroda, počela je raditi u skladu sa Ustavom, ali i željama naroda. Nastoji provoditi svoje ideje gospodarskog oporavka zemlje, želi povratiti izgubljeni ponos i nadu, ističu udruge te dodaju kako je sve to probudilo ‘neviđenu zavist i mržnju neprijatelja napaćene Hrvatske’.

‘Iako je pružila ruku pomirbe svim protivnicima slobodne Hrvatske (...) krenuli su neviđeni napadi na njen integritet. Skrivaju se uspjesi u njenom radu, podmeću objede’, tvrde udruge te izražavaju najdublje ogorčenje takvim neopravdanim, neprijateljskim napadima na Predsjednicu i traže njenu zaštitu.

‘U Predsjednici vidimo osobu koja osjeća naše brige i želi dobro svojoj zemlji’, poručuju ženske udruge iz Domovinskog rata i pojedinci.