ZLOČIN U RIJECI

Žene s invaliditetom traže najveću kaznu za silovatelja

16.12.2008 u 23:25

Bionic
Reading

Mreža žena s invaliditetom koja djeluje u sklopu Saveza osoba s invaliditetom Hrvatske danas je u svom priopćenju najoštrije osudila nedavno silovanje djevojke s invaliditetom u Rijeci te zatražile najveću kaznu za počinitelja

RIJEKA - Zbog sumnje da je 10. prosinca silovao 19-godišnju djevojku s invaliditetom, 12. prosinca je priveden vozač kombija za prijevoz osoba s invaliditetom u Rijeci koji je odlukom istražnog suca Županijskog suda u Rijeci zadržan u pritvoru. O tom slučaju ni policija ni sud nisu iznosili detaljnije informacije.

Mreža u priopćenju upozorava da su svi oblici nasilja nad osobama s invaliditetom sve izraženiji a da posebno prednjače oni nad ženama s invaliditetom. U javnosti se o tome vrlo malo zna jer su žene s invaliditetom u pravilu ovisne o nasilnicima i nerado ih prijavljuju, stoji u priopćenju.

Mreža, u čijem okviru djeluje SOS telefon za žene s invaliditetom žrtve nasilja, poziva građane da se solidariziraju i prijave nasilje o kojem znaju ili kojem svjedoče te potiče žrtve da smognu hrabrosti i prijave nasilje na SOS telefon za žene s invaliditetom 01 4813999, srijedom od 16 do 18 sati.