NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Željka Markić proglašena krivom za klevetu

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 17.01.2018 22:17
  • Objavljeno 17.01.2018 u 22:17
tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Željka Markić, čelnica udruge U ime obitelji, u srijedu je pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu nepravomoćno proglašena krivom za klevetu. Presuda je donesena na osnovu tužbe koju je protiv nje podigla književnica i filmska kritičarka Mima Simić. Ona je Markić tužila zbog tvrdnji koje predsjednica U ime obitelji u veljači 2016. izgovorila u intervjuu za Jutarnji list

‘Dovoljno govori činjenica da je u ove tri godine 88 posto ukupnih sredstava, oko 1,3 milijuna eura, podijeljeno na 12 posto portala odnosno udruga. Naveli smo brojne primjere sukoba interesa, primjerice Mima Simić, LGBT aktivistica, tri je godine zaredom bila birana u Povjerenstvo te je to isto povjerenstvo dodjeljivalo sredstva portalu Vox Feminae kojemu je njezina partnerica bila stručna suradnica. I onda ne čudi što je gospođa Simić svirala gitaru i pjevala na Markovu trgu protiv ministra Hasanbegovića.

Šteta što nije podigla glas i kao članica Povjerenstva tri godine zaredom ustala protiv nepravilnosti i privilegiranosti određenih udruga i medija. Da je to učinila, danas bi bila vjerodostojna. Na žalost, u ovim okolnostima harangu protiv ministra Hasanbegovića mogu jedino čitati kao pokušaj zadržavanja nezakonitih privilegija’, rekla je tada Markić u intervjuu za Jutarnji list.

Presudom je sutkinja Sandra Kantolić osudila Markić na novčanu kaznu od 60 dnevnih iznosa u visini dnevnog iznosa od sto kuna. Međutim, budući da je ranije nekažnjavana, izrečena joj je uvjetna osuda na godinu dana, pišu Novosti.

  • +23
  • +20

Željka Markić

Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!