REAKCIJA NA TEKST

'Željka Markić nikada nije propagirala šovinizam'

15.05.2017 u 16:08

Bionic
Reading

Željka Markić reagirala je na tekst objavljen na tportalu 30. travnja 2017. godine pod naslovom: 'Šef IDS-a na Facebooku: Petrov je aktivni zagovornik šovinističke politike Željke Markić'. Njezin odgovor na objavljenu informaciju koju je tportal prenio s Facebook profila predsjednika IDS-a Borisa Miletića donosimo u cijelosti

Dana 30. travnja 2017. godine na internetskom portalu Tportal, objavljene su sljedeće informacije koje se odnose na gđu Željku Markić:

- 'Šef IDS-a na Facebooku: Petrov je aktivni zagovornik šovinističke politike Željke Markić.'

- Božo Petrov… 'bio je aktivni zagovornik šovinističke politike Željke Markić.'

Objavljenim informacijama, koje su prenesene s Facebook profila g. Borisa Miletića,  gđu Željku Markić dovodi u vezu sa šovinizmom te se na taj način nanosi šteta njenoj časti i ugledu.

Valja uvodno istaknuti da šovinizam u svojoj definiciji predstavlja uvjerenje u nadmoć ili superiornost vlastite skupine ili naroda nad drugim.

Potpuno je neistinito da je gđa Željka Markić bilo kada svojim radom, nastupom, djelovanjem ili 'politikom', kako navodi g. Miletić, propagirala šovinizam ili bilo kakvu vrstu uvjerenja koja bi stavljala neku skupinu u društvu u superiorniji položaj nad drugom.

Neprihvatljivo je da se ime gđe Željke Markić provlači kroz medijski prostor u kontekstu šovinizma samo iz razloga što g. Miletić bez sadržajnosti komentira krizu vlasti u Republici Hrvatskoj, šireći pritom potpuno neistinite i uvredljive tvrdnje.

S obzirom na navedeno ovaj odgovor na  informaciju objavljuje se u cilju sprječavanja  širenja neistina u medijskom prostoru, korektnog i istinitog informiranja javnosti te prikazivanja razlika između dobe i pozitivne komunikacije u medijskom prostoru i onog što to nije, a sa željom da se ujedno isključi rječnik usmjeren na vrijeđanje i neosnovano etiketiranje drugih osoba.'